Nino Cerruti Hayatını Kaybetti

İtalyan modasının önde gelen modacı ve girişimcilerinden Nino Cerruti, Cumartesi günü 91 yaşında hayatını kaybetti. Cerruti’nin, kalça ameliyatı sebebiyle hastanede olduğu öğrenildi.

Nino Cerruti, Giorgio Armani’yi moda sektörüne kazandırması ve devrim niteliğindeki erkek ve kadın mankenlerden podyumda aynı kıyafetlerle yürümeleri fikriyle başta İtalya olmak üzere dünya modasına yön vermiş isimlerden biriydi.

Görsel olarak analiz edilmiş resim

Cerruti, 25 Eylül 1930’da İtalya’nın Biella kentinde doğdu. Babasının 1950’de vefat etmesinin ardından, büyükbabasının 1881’de Biella’da bir tekstil fabrikası kurmasıyla başlayan aile işinin başına geçti. 
Milano’da 1957’de açtığı Hitman isimli erkek giyim markasıyla çıkardığı ilk koleksiyon erkek giyiminde bir devrim olarak kabul edilen Cerruti, 1960’ların ortasında Giorgio Armani’yi işe aldı.

1967’de “Cerutti 1881” markasını Paris’te kuran Cerruti, “Pretty Woman” filminde Richard Gere’ın, “Philadelphia”da  ise Tom Hanks’in kostümlerini tasarlamıştı. Daha sonra kadın giyim ürünleri de tasarlamaya başladı. Bir dönem Ferrari Formula 1 grubunun da tasarımcısı oldu.

 

İlgili Makaleler