Ofiste daha sağlıklı olmanın yolları

Ofiste yapılacak işler dışında sağlığınızla da ilgileniyor musunuz? Masa başında geçirdiğiniz saatler, yalnızca postürünüz için tehlike arz etmekle kalmıyor, ofisteki hava, alerjiye ve bazı kronik hastalıklara da davetiye çıkarıyor. Birkaç basit hamle ile ofiste geçirdiğiniz zaman aralığında sağlıklı kalmanız mümkün.

  • Hasta Olan Kişilerden Uzak Durmaya Çalışın

 Ofis ortamında tokalaşmak ya da yanaktan öpüşmek yerine uzaktan selamlaşmak hastalığın bulaşma riskini azaltır.

  • Açık Havaya Çıkmayı İhmal Etmeyin

Öğle aranızı ofiste geçirmemeye dikkat edin. Yemeğini oksijeni daha bol olan yemeniz sağlığınız açısından daha faydalı olacaktır. Ayrıca ortamdaki nem miktarını arttırmak için camları açıp, doğal havalandırma yapabilirsiniz.

  • Masanızı Hijyenik Tutun

Bilgisayarınızın, çevresindeki objelerin ve masanızın temizliğinden emin olun. Emin değilseniz çekmecenizde pratik bir temizleme işlemi yapabileceğiniz malzemeler bulundurun ve belirli aralıklarla masanızı temizleyin.

  • Bol Su İçin

Masanın görünür bir yerine bir şişe su koyarsanız, su içmeyi sıkça hatırlarsınız. Şekersiz bitki çayı ve içerisine bir adet meyve atıp içebileceğiniz şişe su ile sıvı tüketimini arttırabilirsiniz.

  • Ara Öğünlerinizde Sağlıklı Yiyecekler Tüketin

Pek çok insan çalışırken doğru beslenme fırsat bulamıyor. Çalışanlar için en büyük sorun öğünün geçiştirilmesi ya da yanlış besinlerin tercih edilmesi olabiliyor. Sabahları ağır yiyecekler yerine tam buğday ekmeğiyle yapılmış sandviç, sütlü ve muzlu yulaf ezmesi gibi karbonhidrat, yağ ve protein dengesine sahip sağlıklı yiyecekleri tüketebilirsiniz. Böylece gün içerisinde enerjiniz düşmez ve sindirim konusunda sıkıntı yaşamazsınız.

Hazırlayan:  Gizem Aysel

İlgili Makaleler