Olivier Rousteing, Jean Paul Gaultier’nin Yeni Konuk Tasarımcısı

Jean Paul Gaultier’nin Paris Moda Haftası’nda gerçekleşen Balmain şovunda görülmesiyle birlikte, Rousteing ile olası bir iş birliği hakkında söylentiler başlamıştı. Balmain kreatif direktörü Olivier Rousteing bu söylentileri doğrulayarak Jean Paul Gaultier’nin bir sonraki haute couture koleksiyonunu konuk tasarımcı olarak hazırlayacağını açıkladı. 

Temmuz ayında Paris Couture Haftası’nda sergilenecek Jean Paul Gaultier Sonbahar/Kış 2022-2023 Couture koleksiyonununda Balmain kreatif direktörü Rousteing, 90’larda ilham aldığı modaevi için deneysel estetiğini yansıtma fırsatı bulacak.

İş birliğine imza attıktan birkaç saat sonra açıklama yapan tasarımcı, Jean Paul Gaultier’e olan hayranlığını şu sözlerle ifade etti; “Dünyaya ve moda endüstrisine çok şey kattığını düşünüyorum. Gaultier’nin estetiği ile ilgili en sevdiğim, tüm o inanılmaz dikişler, kesimler, işçilik, el becerisi ve podyuma taşıdığı olağanüstü cazibe.”

Ocak 2020’de Théâtre du Châtelet’te gerçekleşen unutulmaz bir şovla emekli olan Jean Paul Gaultier’nin ardından modaevi, beğenilen tasarımcıları JPG kodlarını bir haute couture koleksiyonu ile yeniden yorumlamak üzere davet etmeye başlamıştı. Temmuz 2021’de Japon Chitose Abe ile başlayan iş birlikleri, Ocak 2022’de Y/Project kreatif direktörü Glenn Martens ile devam etmişti.

Hazırlayan: İpek Kumtepe

 

 

İlgili Makaleler