Otoseksüel Olabileceğinize Dair 5 İşaret

Mastürbasyon yapmayı partnerli sekse tercih mi ediyorsunuz? Kendinize duyduğunuz cinsel çekim başka insanlara hissettiğinizden daha mı fazla? 
Otoseksüellik kavramı bir cinsel kimlik olarak son zamanlarda konuşulmaya başlansa da, kişinin kendi erotizmini keşfederek bundan keyif alması durumu kesinlikle yeni değil. Bu durum, herhangi bir kalıba sokmanın mümkün olmadığı insan seksüelitesinin normalleştirip öğrendiğimiz bir parçası olarak kabul ediliyor. 

Otoseksüellik Nedir?
Otoseksüel olmak, bir kişinin kendine bir başkasına olduğundan daha fazla cinsel çekim duyması ve tek kişilik seksi partnerli sekse tercih etmesi olarak özetlenebilir.  Otoseksüellik, kendiyle ilgili fanteziler kurmak ve kendini arzulama durumunu da beraberinde getiriyor. 

Kendini cinsel olarak deneyimleyerek büyük bir tatmin ve keyif alma durumu olan otoseksüellik ve kendine romantik olarak bağlanma, aşık olma hali “otoromantizm”, ortak noktalarıyla akışkan cinsellik spektrumunda yakın olsalar da bu iki terimin birbirinden tamamen bağımsız olduğunu yeniden hatırlatalım 

Otoseksüellik Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar: 

– “Otoseksüel olmak sağlıksız bir durumdur”
Tam tersine, otoseksüellik, son derece sağlıklı bir cinsel arzu ifadesidir. Kişinin kendisiyle olan erotizmi, oldukça özgürleştirici ve güçlendirici olabilir. 
Asıl sağlıklı olmayan, kişinin kendini rahat hissetmediği bir durum ve eyleme zorlamasıdır. Eğer partnerli seks yapmaktan mastürbasyon kadar keyif almıyorsanız, bunun arkasındaki sebepleri sorgulamayı deneyin. 
Unutmayın, otoseksüellik cinselliğin tamamen normal ve hiçbir şekilde tuhaf olmayan bir ifadesidir. 

– “Otoseksüel olmak başka kimseyle seks yapmak istememektir”
Kesinlikle yanlış. Başka insanlarla seksüel ve romantik ilişki yaşayan birçok otoseksüel vardır. Otoseksüel olmak, bir başkasını arzulayamama ve sevememe anlamına kesinlikle gelmez. Otoseksüeller cinsel olarak en çok kendilerini arzulasalar da, bu durum başka insanlarla bağ kurmalarına engel olmaz. 

-Otoseksüellik narsistiktir.
Yine yanlış. Bir tercihte bulunmak, tercih edilen kendiniz olsanız bile narsistik bir durum değildir. 
Seks terapisti Rachel Wright bu önyargının sebebini, toplumun bizlere öğrettiği ‘kendine güvenme ve kendini sevme’nin sınırlarını kendi belirlediği ölçüler içinde tutmak istemesine bağlıyor. 

-“Otoseksüellerin özgüveni çok yüksektir”
Otoseksüelliğin bir karakter özelliği değil, seksüelite olduğunu ayrımsamak gerekiyor. Homoseksüel, heteroseksüel, aseksüel veya trans olup olmaya karar veremediğimiz gibi, otoseksüel olmaya karar vermeyiz. Kişinin kendini seksüel olarak çekici bulması, otoseksüellerin ben-merkezci veya çok özgüvenli olduğu anlamına gelmez. 

-“Otoseksüellik ve aseksüellik aynıdır”
Kendini aseksüel olarak tanımlayan kişilerin seksüel olarak uyarılma veya arzulama halleri minimaldir veya hiç yoktur. Aseksüellik ve otoseksüellik bu noktada ayrılırlar. Otoseksüeller uyarılma, yakınlık ve haz hislerine sahiptir, tek farkı bu hislerin en çok kendilerine yönelik olmasıdır.

Otoseksüel Olabileceğinize Dair 5 İşaret 

1. Kendinizle seksi başka insanlara tercih ediyorsunuz
Bu durum, otoseksüelliğin en belirgin işaretlerinden biri olsa da bir otoseksüelin her zaman partnerli seks yerine mastürbasyonu tercih ettiği anlamına gelmez. Yine de genelde tercihinizi mastürbasyondan yana kullanıyor olabilirsiniz. 

2. Ayna karşısında seks yapmaktan keyif alıyorsunuz
Birçok kişi aynada kendi seks sahnesini izlemekten keyif alsa da bu otoseksüel kişiler için özellikle ateşlidir; hatta tahrik olmak için gerekli olabilir. 

3. Kendinize derin bir çekim hissedersiniz
Otoseksüel kişilerin kendilerine olan seksüel çekimi, birçok kişinin kendine hissedemeyeceği kadar yoğun bir histir. 
Bu, otoseksüellerin tüm seksüel ihtiyaçlarını karşılayabileceklerine olan inançlarının sebeplerinden biri, kendilerine haz verirken kendilerine gerçekten çekim duymalarıdır. 

4. Fantezi kurarken kendinizi hayal edersiniz
Mastürbasyon veya partnerli seks esnasında zihnimizin farklı fanteziler üretmesi oldukça yaygındır. Otoseksüel kişiler, seksüel fantezilerinin merkezine kendilerini koyarlar. Kendi bedenleri ve hislerinin ön planda olduğu fanteziler ve rüyalarla uyarılabilirler. 

5. Size benzeyen insanlara çekim duyarsınız
Kendini seksüel anlamda çekici bulan otoseksüeller için bu durum kaçınılmaz olabilir. 

 

 

İlgili Makaleler