Oversize gömleklerinizi giymenin 6 farklı yolu

Dolaplarımızda vücudumuzu saran dar kıyafetlere her zaman yer olsa da, oversize parçaların kalbimizdeki yeri bambaşka! Sıcak yaz günlerinin havadar ve serinletici seçeneği olmalarının yanı sıra kış mevsiminde katmanlı giyimin favorilerinden bol gömlekler, günlük stilin en büyük kurtarıcılarından. Evde vakit geçirirken rahat bir seçenek olarak tercih ettiğiniz oversize bir gömlek, topuklu ayakkabı veya botlarla giyildiğinde akşam programınız için seksi bir elbiseye dönüşebiliyor.

Kişisel tercihiniz ne olursa olsun, oversize gömlekleri günlük stilinizin bir parçası haline getirmek için ilham alabileceğiniz fikirlere gelin birlikte göz atalım.

1. Klasik Düğüm
how to wear oversized shirts
İki ucunu birleştirerek düğüm yaptığınız oversize gömlekler, yüksek bel pantolon ve uzun eteklerle oluşturacağınız görünümlerde proporsiyonunuzu vurgulamak için ideal bir seçenek olabilir.


2. Gündüzden Geceye
how to wear oversized shirts
Şortlarla birleştirilen bol gömlekler, bahar ve yaz akşamlarının en sevilen kombinlerinden. Gündüz planlarınız için spor ayakkabılar veya loafer’larla tercih edebileceğiniz bu görünümün havasını bir çift topukluyla tamamen değiştirerek gece planlarınıza adapte edebilirsiniz.


3. Minimalist Hava
how to wear oversized shirts
Bol ve uzun bir gömlek, aynı zamanda harika bir elbise olabilir. Minimalist bir yaklaşımla oluşturacağınız monokrom stiliniz için, gömleğinizle aynı renkte bir ayakkabı tercih edebilirsiniz. Renk tercihinizi dikkat çekici bir tondan yana kullanarak yalın fakat çarpıcı bir görünüm elde edebilirsiniz.

4. Geleneksel Yaklaşım
how to wear oversized shirts
Jean ve beyaz bir gömlek, her zaman iyi bir seçimdir. Trendlerden bağımsız olarak zamansız şıklığını daima koruyan bu görünümü klasik ve yalın haliyle kullanabilir veya dikkat çekici aksesuarlarınızla dokunuş yaparak kişisel stilinizi ortaya koyabilirsiniz.

5. Dış Giyim
how to wear oversized shirts
Ceket olarak giyebileceğiniz oversize gömlekler, hafif serin bahar günlerine sıcaklığın yanı sıra ekstra stil dozu katmak konusunda oldukça iddialı bir seçenek.

6. Omuz Dekoltesi
how to wear oversized shirts
Uzun ve bol gömleklerle oluşturacağınız görünümün hareketli olmasını isteyenlerdenseniz, bu fikri çok seveceğinize eminiz. Tek yapmanız gereken, üst düğmelerini açtığınız gömleğinizi tek omzunuzu açıkta bırakarak giymek. Stil dozunu yükseltmek için sallantılı küpeler ve gösterişli ayakkabılardan yardım almayı unutmayın!

İlgili Makaleler