Parfümünüzle Tarzınızı Birleştirin

Stilinizi oluşturan her birleşenin kullanım yerinin değişkenliği olduğu gibi, parfümün de oluşturulmak istenen etkiye, mekana ve zamana göre değişken olması kaçınılmazdır diyen dünyaca ünlü Fratelli Diamanti parfüm sanatçısı Erhan Elmas ” Parfümünüz, tarzınızın yansımadır” diyor.

Kıyafetlerinizi, saç stilinizi ve aksesuarlarınızı yaratmak istediğiniz etkiye göre değerlendiriyorsanız, parfüm seçiminize de aynı özeni göstermeniz gerekir. Özel bir gecenin özen gösterilen her detayı gibi.. Giyeceğiniz bir smokinin ya da son derece etkili bir gece elbisesinin üzerine çok fresh ve hafif bir parfüm seçimi yapmak çok da bütünleyici ve etkili olmayacaktır. 

Fresh ve hafif içerikli seçimler yerine, baharat içerikli ve odunsu kokular tercih ettiğinizde farkındalığınızın çok daha fazla olduğunu hissedeceksiniz. 

Parfüm kullanımınız; gideceğiniz mekana, yapılacak aktiviteye, bir arada olacağınız insanlara ve en önemlisi de o gün yaratmak istediğiniz etkiye göre değişkenlik göstermelidir diyen parfümör Erhan Elmas, parfüm kullanırken kesinlikle kendinizi sınırlamamalısınız diyor. Cinsiyetçi olmayın, ve teamüllerden her zaman uzak durun diyen sanatçı, kullandığınız her aksesuarda farklı olmayı seçerken, parfümünüzle sıradanlaşmayın önerisinde bulunuyor.

Parfüm Dolabınız Olmalı

Herkes Gibi Kokmayın. İnsanlar her türlü aksesuarlarını çeşitlendirerek bunlara birer alan oluşturur. Aslında herkesin zaman içinde kendine bir parfüm dolabı oluşturmaya da ihtiyacı vardır.Yaşam tarzınız, işiniz, sosyal çevreniz, oluşturacağınız koleksiyonunuza yön vermelidir. Tek bir parfüm seçimiyle bunu sürekli ve her ortamda her durumda kullanara, parfüme imza niteliği yükleniyor. Bu son derece yanlış bir durumdur. Doğru bilinen yanlışların en önemlisidir. 

Parfümden İmza Olmaz

Değişmeyen tek şey parfüm olamaz. Stilinize, mekana ve zamana göre özel parfümleriniz olmalıdır. Tek bir parfümü imza haline getrmek yanlış olur. Kokunuz, sizin görsel varlığınızdan çok daha önce ve hızlı fark edilir. Dolayısıyla görsellikten çok daha değerlidir. Gece kıyafetinize ışıltı katan gerdanlığınızdan da, katıldığınız toplantıda giydiğiniz resmi kıyafetten de çok daha önce fark edilecek ve hafızaya yer edecek ilk aksesuar parfümünüzdür. Parfüm kullanımında sınırları aştığınızda, kokulardan, biz parfümörler kadar keyif almaya başlayacaksınız. Onları birlikte kullanmayı, yeni etki alanları yaratmayı keşfedeceksiniz. Belki de kendi stilinizi oluşturabilecek ve hayal gücünüzün de ötesindeki bu dünyaya yolculuğunuzun tadını çıkaracaksınız..

İlgili Makaleler