Plaj Giyim Rehberi ile Yaza Hazır Olun

Tüm yılın yorgunluğunu üzerinizden atmak için seyahat planları yapmaya ve aynı zamanda deniz tatili için kıyafetlere de hafif hafif göz gezdirmeye başladınız. Sizin için hazırladığımız plaj giyim rehberi ile vücut tipinize ve en son moda trendlerine uygun kadın ve erkek mayo modellerini inceleyebilir, dilediğiniz plaj giyim ürünlerini tereddüt etmeden seçebilirsiniz.

Vücut Tipinize Uygun Bikini & Mayo Modelleri
Bikini, mayo ve pareo gibi plaj giyim ürünlerini seçerken vücut yapınızı dikkate almanız çok daha fit ve şık olmanızı sağlayabilir. Aynı zamanda daha rahat hareket etmenizi destekleyerek sahilde ve denizde maksimum konfor sunabilir. Göğüslerinizin büyük ya da küçüklüğünü, kalça genişliği ve göbek bölgesindeki fazlalıkları göz önüne alarak plaj giyim ürünleri seçebilir, daha şekilli bir vücut görünümü kazanabilirsiniz. Vücut tiplerine göre mayo seçerken kullanabileceğiniz ipuçlarını belirli nitelikleri göz önünde bulundurarak belirleyebilirsiniz.

Göğüs Tipine Göre Bikini Tercihi
Plaj giyim ürünlerinde en çok tercih edilen parçaların başını bikiniler çeker. Alt ve üst olmak üzere iki parçadan oluşan bu modeller, çabuk kuruyan ve güneş ışınlarına karşı dayanıklı olan polyamid ve elastan kumaşlar kullanılarak tasarlanır. Likralı dokuya sahip olan bu kumaşlar sayesinde yüzerken, güneşlenirken ve diğer fiziksel aktiviteler sırasında daha rahat hareket edebilirsiniz. Çabuk kuruma özelliklerinden dolayı da deniz ya da havuzdan çıktıktan sonra konfor sunar.

Modeli seçerken ürünün bedene tam oturmasına dikkat etmelisiniz. Göğüs bölgenize uygun bikini üstü ve kalça yapınıza uygun bikini altı seçerek hem vücudunuzun daha şekilli görünmesini sağlayabilir hem de çok daha konforlu bir yüzme keyfi yaşayabilirsiniz. Peki, göğüs tipinize göre plaj kıyafeti seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Büyük Göğüslü Kadınlar için:
Göğüsleriniz büyükse yürürken ya da denize girerken iyi bir şekilde desteklenmeleri gerekir. Fırfırlı ve iri desenli üstler göğüslerinizin olduğundan daha büyük görünmesine neden olabilir. Göğüs bölgesini tamamen saran crop kesimli, küçük desenlere sahip, koyu renkli olanları tercih edebilirsiniz.

Boyundan Bağlamalı & Askılı Bikiniler
Göğsü toparlayan ve destek veren boyundan bağlamalı ve askılı bikini modelleri büyük göğüslü kadınlar için idealdir. Göğüs altı bandı geniş ve kalın askılı modeller, göğüsleri tam olarak kavrar. Sırt kısmı geniş ve balenli toparlayıcı modelleri, yüksek dalgalarda üst kısmın çıkmasını engelleyerek gönül rahatlığı ile yüzmenizi sağlar. Şekillendirilmiş kulplu olanlar ve bağlama kısmı kopçalı modeller, kullanım kolaylığı sunar. Boyundan bağlamalı modeller göğüsleri toparlar ve göğüs ağırlığını destekler.

Küçük Göğüslü Kadınlar için:
Küçük göğüslü kadınlar, bikini modeli ne olursa olsun, destekli modelleri tercih ederlerse daha çekici bir görünüme sahip olabilirler. Desteği olan modelleri göğüsleri olduğundan daha büyük gösterir. Göğüs bölgesi fırfırlı, canlı renklere sahip veya büyük desenli, balenli ya da drapeli bikiniler sizin için biçilmiş kaftan. Göğüs ölçünüz küçükse üçgen kesim, tek omuzlu modeller, straplez modeller tam size göre!

Üçgen Kesim Bikiniler
Fırfırlı ya da göğüs çevresi kabarık üçgen bikini modelleri, özellikle büyük çiçek desenleri ya da geometrik desenlerle bir araya geldiğinde göğüslerin olduğundan daha büyük görünmesini sağlar. Zigzag ya da puantiye baskılı modelleri tercih edebilirsiniz.

Tek Omuzlu Bikiniler
Küçük göğüslü kadınlar tek omuzlu modelleri de deneyebilir. Oldukça rahat ve konforlu bir kullanım sunan bu bikini çeşitleri; neon renkleri, sıra dışı çizgileri ve kayış detayları ile stil sahibi bir görünüm kazanmanıza yardımcı olur. Ayrıca tek omuzlu modeller sadece deniz ya da havuz için değil, şık bir akşam yemeğinde modern bir üst olarak da kullanılabilir.

Straplez Bikiniler
Göğüsleri dolgun gösteren bir başka bikini modeli de straplez kesime sahip olanlardır. Omuz bölgesini açıkta bırakan bu modelleri seçerken göğüs kısmında taş, fırfır gibi kabarık gösteren detaylara dikkat etmelisiniz. Ayrıca dolgulu olan seçeneklere de mutlaka göz gezdirmelisiniz. Büyük desenli ve canlı neon renklere sahip straplez olan modeller ile plajın en çekici kadınlarından biri olabilirsiniz.

Kalça & Göbek Bölgesine Göre Bikini & Mayo Tercihi
Bikini ve mayo gibi plaj giyim ürünleri seçerken göğüs bölgesinin yanı sıra kalça ve göbek kısmını da dikkate almalısınız.Geniş kalçalı bir yapınız varsa bacaklarınızı daha uzun gösteren ürünlere yönelmelisiniz. Bikini ya da mayonun kalça kısmını tam sarmasına dikkat etmeli ve bacak boyunu daha uzun göstermek için bel kısmı yüksek olan şortlu mayo modellerini tercih etmelisiniz. Koyu renkli bir alt ile canlı renklere ya da çarpıcı detaylara sahip olan bir üst kullanabilirsiniz. Böylece dikkati kalça bölgeniden uzaklaştırabilirsiniz. Etekli mayo ve altlar ile de kalçanızın büyüklüğünü kapatabilir.

Kalça yapınız dar ise bikini altının dikkat çekici olması kalçalarınızı daha dolgun gösterebilir. Parlak neon renklere sahip büyük desenli bikini altlarını tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda aplikeli ya da nakış detaylarıyla süslenen destekli mayo ya da bikini gibi plaj giyim modelleri de dar kalçalı kadınlara uygun olabilir. Yandan bağcıklı olanlar, kemer ya da büzgü detaylı kadın mayoları kalçalarınızın daha büyük görünmesine yardım eder.

Göbek bölgeniz büyükse karın bölgesini kapatan taytlı mayo ya da tankini çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Küçük desenler, koyu renkli seçimler vücudunuzun daha şekilli görünmesine yardımcı olabilir. Göğüs bölgesi ile ilgili bir sorununuz yoksa derin dekolteye sahip kalın askılı mayo modelleri ideal bir seçimdir. Göbek bölgesi pilili ya da drapeli olan tankini ya da yüksek bel mayo gibi plaj giyim ürünleri de tam size göre!

Yüksek Bel Bikiniler
Göbek bölgeniz büyükse yüksek bel bikini modelleri ile fazlalıkları ortadan kaldırabilirsiniz. Bu modeller bacaklarınızı olduğundan daha uzun ve belinizi daha ince gösterir. Tek renk ya da küçük desenlere sahip yüksek bel bikini altı ile göğüslerinizi ön plana çıkaran renkli ve dekolteye sahip bir bikini üstü kullanabilirsiniz. Ayrıca yüksek bel modeller ile şapka, gözlük, küpe gibi aksesuarları kombinleyerek dikkati bedeninizin üst kısmına çekebilirsiniz.

Toparlayıcı Mayolar
Karın, kalça, göğüs gibi tüm bedenin kalın olduğu durumlarda özel kumaşlar kullanılarak tasarlanan toparlayıcı mayo modellerini tercih edebilirsiniz. Zayıf gösteren mayo sayesinde fazlalıklarınızı gizleyebilirsiniz.

Tankiniler
Bikini ve mayonun eşsiz birlikteliği olarak tanımlanabilen tankini, modeline göre hemen her vücut tipi için uygundur. Göğüsleriniz küçükse göğüs kısmı destekli, ince askılı ya da straplez plaj giyim modellerini tercih edebilirsiniz. Eğer göğüsleriniz büyükse küçük desenlere sahip, tek renkli ve toparlayıcı özellikli kalın askılı tankinileri değerlendirebilirsiniz. Özellikle göbeğiniz varsa ve bel bölgeniz belli belirsiz ise tankiniler tam size göre!

Mayo & Bikini Üzerine Ne Giyilir?
Plaj giyim ürünleri dendiğinde ilk akla gelen ürünlerden biri de mayo ya da bikini üstüne giyilen pareolardır. İnce kumaş yapısına sahip olan pareo modelleri plaj yürüyüşleri ve aktiviteler sırasında daha konforlu hissetmenizi sağlar. Şık ve modern tasarımları ile göz alıcı bir görünüm kazandıran pareo modellerini sizler için inceledik:

Stilinizi Vurgulayacak Pareolar!
Uzun ya da kısa etek, yazlık pantolon, şort veya elbise şeklinde birbirinden farklı yüzlerce modele sahip olan pareo çeşitleri arasından kendinize en uygun olanı seçerek plaj giyim modasında stilinizi ortaya koyabilirsiniz. Klasik bir pareo satın alıp farklı bağlama stilleri ile yaratıcılığınızı ortaya koyarak modern bir görünüm kazanabilirsiniz. Bağlamalı stillerden hoşlanmıyorsanız elbise şeklindeki modelleri tercih edebilirsiniz. Yırtmaçlı, püsküllü, arkası açık ya da önden bağlamalı pek çok modeli, dilerseniz plaj dışında da kullanabilirsiniz. Mayo ve bikininizin rengiyle uyum sağlayan renklerde ürünler satın alarak eşsiz kombinler hazırlayabilirsiniz.

Erkekler Nasıl Deniz Şortu Seçmeli?
Erkekler de deniz şortu seçerken vücut yapısını göz önünde bulundurmalıdır. Boyunuza ve kilonuza uygun plaj giyim ürünleri seçerek plajda da stilinizi korumayı başarabilirsiniz. Deniz şortu modeline karar aşamasını ise ürünün kalitesi takip eder. Sağlam ve dayanıklı kumaşlar kullanılarak tasarlanan modeller hem uzun ömürlü nitelikleri hem de kalitesi ile şık bir görünüm kazanmanıza yardımcı olur. Modellerin çabuk kuruma özelliğine sahip olması da bir diğer önemli detaydır. Böylece olası hastalık risklerine karşı kendinizi koruma altına alabilirsiniz.

Vücudunuza tam oturan ve esnek kumaş dokusuna sahip plaj giyim modellerini tercih etmelisiniz. Böylece hem denizde hem de sahilde özgürce hareket edebilirsiniz. Bağcıklı erkek deniz şortu modellerini tercih ederek modelin belinize tam oturmasını sağlayabilirsiniz. Plajda uzun yürüyüşler yapmaktan ve sahilde arkadaşlarınızla sohbet etmekten, kafelere gitmekten hoşlanıyorsanız cepli mayo modelleri tam size göre. Kişisel eşyalarınızı yanınızda taşıyarak dilediğiniz yere gidebilirsiniz. Sahil modasını yakından takip etmek istiyorsanız boy seçeneklerine göre erkek mayo modellerini göz önünde bulundurabilirsiniz.

Kısa Deniz Şortları
Mayo erkek modellerine göz gezdirirken boyunuzun uzun ya da kısalığını göz önüne alarak seçim yapmalısınız. Eğer kısa boyluysanız bacak boyunuzu uzun gösteren kısa erkek şort mayo modellerini tercih etmelisiniz. Eğer zayıf bir yapıya sahipseniz bol mayo şort çeşitlerinden uzak durmalısınız. Bacaklarınızı hafifçe saran plaj giyim modelleri, bacaklarınızın kalın görünmesine yardımcı olabilir. Kilolu bir yapınız varsa dar kesim deniz şortları yerine, geniş bel bantlarına sahip bacak kısmı bol modellere yönelmelisiniz. Dikey çizgili ya da küçük desenli kısa şort mayo modelleri de sizi olduğunuzdan zayıf gösterebilir.

Uzun Deniz Şortları
Uzun deniz şortları daha çok uzun boylu erkekler için ideal bir seçenektir. Eğer uzun boylu ve zayıf bir yapıya sahipseniz geniş uzun şort modellerden kaçınmalısınız. Mümkün olduğunca bacaklarınızı saran ve beli düğmeli modelleri tercih etmenizde fayda var. Büyük geometrik desenlere sahip ya da tropikal plaj giyim parçaları tam size göre. Kalın kumaşlar kullanılarak tasarlanan şort mayo çeşitleri de sizin olduğunuzdan daha kilolu görünmenize neden olabilir. Yatay çizgilere sahip, uzun deniz şortları da uzun boylu ve zayıf kişiler için ideal bir seçenektir. Uzun boylu ve kiloluysanız bele tam oturan lastikli modelleri tercih edebilirsiniz. Açık renkler yerine küçük desenli ya da tek renk mayo seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Spor ya da hafif bol kesime sahip koyu renkli deniz şortları ile daha zayıf görünmek elinizde.

Slip Mayolar
Eğer iyi bir yüzücüyseniz ve vücudunuza güveniyorsanız slip mayo modelleri sizin için iyi bir seçim olabilir. Genellikle tek renk halinde satışa sunulan bu mayo çeşitlerinde küçük desenler de kullanılabilir. Bacak boyu uzun ve atletik vücut yapısına sahip erkekler tarafından rahatlıkla tercih edilebilir.

Plaj giyim trendlerini yakından takip etmek, vücut tipinize uygun mayo ve bikini çeşitleri ile birbirinden şık pareo modellerine sahip olmak için birçok markanın ürünlerini inceleyebilirsiniz. Her durumda stil sahibi görünmek isteyen kadın ve erkekler için farklı renk ve modelde mayo çeşitlerini Blackspade markasında da bulabilirsiniz. Vücudunuza kusursuz uyum sağlayacak plaj giyim modelleri ile yazın tadını çıkarabilirsiniz.

İlgili Makaleler