Plajların Tozunu Attıracak 2022 Mayo Trendleri

Evet, bu sene kış bitmek bilmedi. Tam yaz geldi derken, yine yağmur çamur… Öyle böyle sonunda artık yaz aylarına girdik—deniz kum güneş kapıda. Yaza, tatile ve plajlara hazırlanırken en önemli basamak olan bikini ve mayo alışverişi için vakit geldi de geçiyor bile.

Biraz defilelerden, ünlülerden ve influencerlardan ilham aldık, Instagram’da ve TikTok’ta dolaştık ve karşınıza 2022 yazının her beden için en trend mayolarını, getirdik!

Mayo trendleri moda sektörünün her türlü platformunda karşımıza çıkıyor—TikTok’tan lüks markalara ve defilelere… Örneğin Chanel, sportif mayo tasarımlarını defilede görücüye çıkardığından beri, çoğu markanın koleksiyonunda atletik bir hava rahatlıkla hissediliyor. Aynı zamanda cüretkar ve seksi mayoların da trendlerde olduğunu görüyoruz. Beden ölçüsü farketmeksizin giyilen dar, kısa ve dekolteli mayolar; Instagram’ı açtığınız zaman karşınıza çıkan plaj kombinlerinin vazgeçilmezi haline geldi.

1. Tropik Detaylar


Lily and Rose, lilyandrose.com.tr

Havanın sıcaklığını ve bronz teninizi en iyi gösteren mayolardan biri; palmiyeler, bitkiler, hayvanlar içeren tropik desenliler. Lily and Rose’un SS22 koleksiyonundan bu mayo, happy hour’lara damga vuracak!
 


2. Cut-out Mayolar


Jacquemus, farfetch.com

Chromat, Jacquemus gibi defilelerde; çok fazla influencer’ın üstünde gördüğümüz ve oldukça seksi olan cut-out mayolarla bu yaz plajlarda çok fazla karşılaşacağız gibi. Jacquemus’nün bu turuncu cut-out mayosu bronz teninize çok yakışacak!
 


3. Işıltılı ve Simli Mayolar

Sandshaped, tr.sandshaped.com

Plaj şıklığınıza, güneşin altında sizi parlatacak bir ışıltı katın; asla pişman olmayacaksınız. Sandshaped’in ”Glitter” Koleksiyonu deniz kenarında parlamak isteyenlere göre!
 


4. Askılı Bikiniler


Beach and Beyond, beachandbeyond.com

Geçen yaz hayatımıza giren; beli dolayan askılı bikiniler, bu yaz da tam gaz zirvedeki yerini koruyor. Klasik bikinilerden sıkılanlar Beach and Beyond’un bu bikini takımını çok sevecektir!
 


5. Sportif


Fendi, fendi.com

Bu yazın bir diğer trendi ise, sıfır dekolte; içinde rahat kulaç atabileceğiniz sade ama şık atletik
mayolar. Fendi’nin monogram, zamansız sportif mayosu yazın saatlerce yüzmek isteyenler için
çok konforlu olacaktır.

Yazar: Elif Yasa

İlgili Makaleler