Platform Ayakkabıların Önlenemez Yükselişi

Fark etmişsinizdir ki 2021 eski moda trendlerinin bol bol gün yüzüne çıktığı bir sene oldu. Y2k modası, 90’ların bol pantolonları, birbirinden renkli boncuk takılar ve daha niceleri. Ancak özellikle dikkatimizi çeken trend platform ayakkabılar. Versace’nin 2022 İlkbahar-Yaz defilesinden sonra TikTok kullanıcıları ayakkabılarını nasıl şekillendireceklerini ve en iyi platform topuklu ayakkabıları nereden alabileceklerine dair videolar yayınladı. Durum böyle olunca ister istemez hepimizin gözü platform topuklu ayakkabıları aradı!

70’li yılların ikonik disko döneminin başlamasıyla ilk etapta platform ayakkabıların önlenemez yükselişi başladı. Yüksek ökçeleri dans pistinden çıkarıp sahneye taşıyan isimler ise Elton John ve Mick Jagger gibi rock yıldızları oldu. Sahnede kullandıkları platform ayakkabılar ile stil dünyasında yepyeni bir sayfa açan rock yıldızları, bu önlenemez yükselişi tahmin edebilmiş miydi dersiniz?
1970’lerden sonra, 90’lı yılların punk’tan ilham alan trendleri gün yüzüne çıkınca; dolap arasında sakladığımız platform topuklar, ayakkabılığımızdaki eski yerini aldı. 1993-94 Sonbahar-Kış Vivienne Westwood defilesinde her zamanki özgüvenli yürüyüşünü yapan Naomi Campbell, turnelerden ödül törenlerine hızlı bir geçiş yapan The Spice Girl ile adeta sözleşmişçesine giydikleri platform topuklular ile günümüz moda dünyasına büyük katkıda bulundu!

Son olarak ise platform topuk dediğimizde aklımızda bulunan isim Lady Gaga. Turnelerinde, defilelerde hatta spor çıkışlarında bile platform topukluyla görülen Lady Gaga, yüksek ökçelerin tekrar trend olmasına hepimizden daha çok sevinecek gibi!

İlgili Makaleler