Prenses Diana’nın Kraliyete Veda Öyküsü

Film adını Lady Diana’nın evlenmeden önceki soyadından alıyor. Beklenmedik ölümüyle sevenlerini yasa boğan Lady Diana’nın Prens Charles’la evliliğine son vermeye ve kraliyetten ayrılmaya karar verdiği, hayatının en kritik üç gününün anlatıldığı filmde Diana’yı olağanüstü bir performansla KRISTEN STEWART canlandırdı. Bu performansıyla Kristen Stewart’ın Oscar adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. 
Baş döndürücü ve muhteşem! – Guardian
Diana’nın değişim hikayesi büyülüyor… – Variety
Kamera Kristen Stewart’a adeta tapıyor… – Hollywood Reporter
Kristen Stewart ödül sezonunun favorisi olacak. – The Telegraph
Yaptığı her filmle ses getiren ve birçok ödül kazanan, 3 Oscar adayı JACKIE filminin yönetmeni Pablo Larraín, PEAKY BLINDERS dizisinin ve LOCKE, ÖRÜMCEK AĞINDAKİ KIZ filmlerinin Oscar® adayı senaristi Steven Knight ile herkesin merakla beklediği SPENCER filmi için bir araya geldi.
“Benim neslim bize anlatılan masalları dinleyerek ve anlamaya çalışarak büyüdü. O masallarda prens prensesini buldu ve onu kraliçesi yaptı, bize hep böyle anlatılırdı. Peki, bir kraliçe kraliçe olmaktan vazgeçerse ne olur? O masal alt üst olur. Filmin özünde de anlatmak istediğim tam olarak bu. Bu önemli karar nasıl ve neden verildi? Diana’nın milyonlarca insanın kalbine dokunan ve hayatının dönüm noktası olan kararı verdiği bu günlerin hikayesini yapmak istedim. Dünyanın dört bir yanına ulaşacak evrensel bir hikaye bu…” – Pablo Larrain 

İlgili Makaleler