Rebound ilişkide olduğunuza dair 7 önemli işaret

Hepimiz bir ilişkiden diğerine sıçrayan ve yeni ilişkisinde uzun süre mutlu olan insanlara denk gelmişizdir. Bu kesinlikle ihtimal dahilinde olsa da, bu durumun istisnai olduğunu bilmek gerekiyor. İnsan psişesi, bir sonraki ilişkiye geçmeden önce kaybedilen ilişkinin yasını tutmaya gerçekten de ihtiyaç duyuyor. Bu şansın elde edilemediği durumlarda ise, arkamızda duygusal hissizlik ve yıkımın açtığı bir yol bırakmış oluyoruz.

Peki bunun sebebi nedir?
İlişkimizin neden bittiğine dair bir içgörü oluşturmak için kendimize bir alan açmaz, yaptığımız yanlışları, görmezden geldiğimiz tehlike işaretlerini analiz etmez ve yara alan egomuzu tamir ederek iyileşmek için kendimize vakit ayırmazsak, bir sonraki ilişkimizi sağlıksız bir şekilde kullanma eğilimine gireriz. Çekici ve arzulanır olduğumuz konusunda onaylanmak için diğer insanları kullanır, bu şekilde kırılan kalplerimizi onararak egomuzu eski güçlü haline döndürmeye çalışırız.

‘”Rebound ilişki”, bir önceki ilişkinin açtığı yaralardan kurtulmak adına başlar. İlişkinin arkada bıraktığı çözülmemiş sorunlar, yarım kalan yas ve acı hisleriyle sarmalanmıştır.
Rebound ilişki, yaramızı sarmak için insanları yara bandı olarak kullanmaktır.

Birinin Yara Bandı Olduğunuza Dair 7 İşaret:

1. Durmadan Eski Sevgilisi Hakkında Konuşur
Birinin eski sevgilisi hakkında konuşmak için ayırdığı zaman, enerji ve dikkat ile geçmiş ilişkisini (ve sevgilisi) ne kadar atlattığı arasında doğrudan bir bağlantı vardır. Geçmiş ilişkiler hakkında iki tarafın birbirine bilgi vermesi bir ilişkinin gayet sağlıklı bir parçasıdır. Fakat en sevdikleri yemek, favori seks pozisyonları ve günlük alışkanlıklarıyla alakalı bilgileri duymasanız da olur. Eski sevgiliden çok fazla bahsetme durumu, üstesinden gelinemeyen, devam eden bir bağlılığın göstergesidir.

2. Eski İlişkisi ve Sizle Olan Yeni İlişkisi Arasındaki Süre Çok Kısadır
Bir önceki ilişkiyi atlatmak için ne kadar zaman gerektiği, hala üzerine tartışılan bir konu. Üç hafta, altı hafta, üç ay teorilerinin yanı sıra, ilişki uzunluğunun yarı zamanı kadar bir süre gerektiği de fikirler arasında.
İlişki resmi olarak bitmeden yas tutulan durumlarda daha kısa zamana ihtiyaç duyulurken, ayrılığa hazırlıksız yakalanılan durumlarda bu süre uzayabiliyor. Bu konuda sihirli bir formül veya net bir zaman dilimi olmasa da, ilişkinin bitişinin yasını deneyimlemek ve kendini analiz etmek için kendine bir süre tanımakoldukça önemli.
Sevgiliniz veya flört ettiğiniz kişinin bir önceki ilişkisi yalnızca bir hafta önce bittiyse, bu pek de harika bir işaret sayılmaz.

3. İlişkiyi Yüzeysel Seviyede Tutarlar
Harika bir seks hayatınız olsa da, sohbet ettiğiniz anları hatırlayın. Rebound ilişkide olmanın bir diğer işareti, konuşulan konuları yüzeysel seviyede tutmalarıdır. Göbek adınızı, çocukluğunuzu veya geçmişte yaşadığınız sizin için önemli zor bir anı öğrenmek istemezler. Konuşmak için korunmasızlık, hassasiyet ve şevkat hislerinden çok uzakta konuları seçerler. Filmler, müzik, en sevdiğiniz seks pozisyonu gibi kişisel olmayan konularla çok fazla bağlanma ihtimalini önlerler.

4. Seks, İlişkinin Odak Noktasıdır
Sizi tanımaya çalışmazlar veya arkadaşlarınız ve ailenizle tanışmak istemezler. Sizi yemeğe çıkarmaya vakit harcamak yerine evde kalıp sevişmeyi tercih ederler. Eğer bu kulağınıza biraz fazla tanıdık geliyorsa, rebound olma ihtimaliniz yüksek.

5. Duygusal Olarak Kapalılardır
Sizi ancak çok uzaklarına itmeden önce kendilerine çok yaklaşmanıza izin verirler. Duygusal olarak korunmasız olmaya, kendilerini size açmaya elverişsizlerdir. Duygusal ihtiyaçlarınızı karşılayamaz, ihtiyacınız olduğunda yanınızda olmazlar.

6. İçten İçe Kullanıldığınızı Hissedersiniz 
İlişkinizin erken evresinde sosyal medya hesabında durmadan fotoğrafınızı paylaşarak, birilerini kıskandırmaya çalıştığı düşüncesini sizde uyandırabilirler. Veya yatakta sizle saatlerini geçirir fakat söz konusu sizi yemeğe çıkarmak olduğunda vakitsizlikten şikayet edebilirler.
Sizi kullanarak hava atıyor gibi görünüyor, veya tam tersi, sizi arkadaşlarından ve aile üyelerinden saklıyorsa bu rebound ilişkide olduğunuza dair önemli bir işarettir.

7. Altta Yatan Bir Öfke ve Kızgınlık Hissedersiniz
Bu durum bazen eski sevgilileri hakkında konuşurken ortaya çıkar. Bir kişiye odaklı olabildiği gibi kadınların/erkleklerin tamamına dair hoş olmayan duygularını paylaşıyor olabilirler. Huysuz, eleştirel ve sürekli tatminsiz bir halleri vardır. İçten içe düşmanlık ve öfke hissettiklerini sezebilirsiniz. Bu durumların hepsi, geçmiş ilişkilerini atlatmadıkları ve sizi rebound olarak kullandıklarına dair bir işarettir.

Sonuç
Unutmamak gerekir ki rebound ilişkiler, sizin için bir sakıncası olmadığı sürece kötü bir durum olmayabilir. Eğer yalnızca iyi vakit geçirmek istiyorsanız veya hiçbir bağlılık ve yükümlüğün olmadığı kısa süreli bir ilişki arıyorsanız, rebound ilişkiler aradığınız şey olabilir.
Eğer durum bu değilse ve derinliği olan uzun bir ilişki istiyorsanız, yara bandı olmanın hoşunuza gitmeyeceğini söyleyebiliriz.

Herkesin önceki ilişkilerinden duygusal yükler ve çözüme kavuşturamadığı acıları muhakkak ki vardır. Fakat unutmamak gerekir ki yara bandı olarak kullanılan ilişkiler oldukça yıpratıcıdır.  Bir adım ileri, iki adım geri davranışların yarattığı, ilişki boyunca süren terkedilme korkusu duygusal bir hız treni etkisi yaratır.
Eğer bilerek ve isteyerek rebound olmayı kabul ediyorsanız, kendinizi koruduğunuza emin olun ve karşınızdaki kişinin size gerçekten bağlandığı mutlu ve uzun bir ilişki yaşamanız ihtimalini göz ardı etmeyin.

Yazı ve Kapak Tasarımı: İpek Kumtepe

İlgili Makaleler