Saçlarda Elektriklenmeye Son!

Ürünleriyle saç kurutma veya şekillendirme işlemi sırasında saçlara hasar veren ısı problemini ortadan kaldıran Dyson, saç bakım kategorisinde yer alan Supersonic makinesiyle ısıya olan bağımlılığı azaltıp yüksek basınçlı ve kontrollü hava akımıyla hızlı kurutma ve şekillendirme sunuyor. Markanın bu ürün için özel olarak tasarladığı, saçlardaki elektriklenmeyi önleyen yeni başlığı Flyaway’i mercek altına aldık.
 

 
ISI KULLANMADAN ŞEKİLLENDİRİN
Kadınların pürüzsüz saç hayalini gerçekleştirmek için yüksek ısı uygulamadan saç şekillendirme imkanı sunan Dyson Supersonic saç kurutma makinesinin yeni başlığı Flyaway, ilk olarak Dyson Airwrap saç şekillendirici için tasarlanan Coanda etkisi adı verilen aerodinamik olguyu kullanıyor. Başlık, uzun saçları öne doğru çekip uçuşan saçları iterek elektriklenmenin önüne geçiyor. Böylelikle saçlar kolaylıkla hizalanıp daha yumuşak ve parlak görünüyor.

 

 

 
SON TEKNOLOJİ
Dyson Saç Bakım Kategorisi Direktörü Emma Sheldon bu yeni teknolojiyi için mühendislerini geleneksel yöntemler üzerinde yeniden düşünmeye yönlendirdiklerini belirtirken hava akışına olan ilginin saç stilistlerinin elektriklenmeyi azaltmak için fırça ve fön makinesi tekniğinin nasıl uyguladıklarını gözlemlediklerinden sonra ortaya çıktığını belirtiyor. Sheldon, bu yeni başlıkta bulunan Coanda etkisini saç stilistlerinin saça yön vermek için yuvarlak bir fırça kullanmalarından ilham alarak tasarladıklarını söylerken elektriklenmeyi ve uçuşan saçları ortadan kaldırmak için makineden gelen hava akışını kullandıklarını vurguluyor. Günlük hayatta kullanılan şekillendiricilerle bu yöntemi nasıl mekanik şekilde birleştirebilecekleri sorusuna yanıt ararken Dyson Flyaway başlık ortaya çıkıyor. Böylece saçı aşırı ısı hasarına maruz bırakmadan elektriklenmeyi düzelten Coanda etkisini Dyson Supersonic’e taşıyorlar.
 

ARAŞTIRMA SONUÇLARI
Dyson mühendisleri dünya çapında 80 kuaför salonunda 420’den fazla saç stilistini gözlemleyerek 10.000 saatten fazla profesyonel deneyimden elde edilen, 1.14 milyardan fazla saç stili verisi toplamış. Stilistlerin uçuşan saçları düzeltebilmek için yuvarlak bir fırça ve fön makinesi kullandıkları gözlemlenirken; aynı kuaför salonu standardını yakalamak isteyen kişisel şekillendiricilerde, sabit plakalı düzleştiricilerde olduğu gibi şekillendirme sonrasında yüksek ısı çözümlerine başvurulduğu görülmüş.


 
PÜRÜZSÜZ GÖRÜNÜM
Saçı gereksiz şekilde aşırı ısıya maruz bırakarak önlenebilir hasar riskini artıran geleneksel fön uygulamaları hasarlı saçları daha zayıf ve kırılmaya daha yatkın hale getirirken saçta daha fazla elektriklenmeye neden oluyor. Dyson Global Stil Elçisi Jen Atkin, “Sanırım hepimiz saçtaki elektriklenmenin hayal kırıklığı yarattığı konusunda hemfikiriz! Hiçbir şey kuaförde çekilen fön kadar iyi hissettirmez. Can sıkan elektriklenmeyi birtakım tekniklerle kapatmak, bir stilist için temel beceridir. İnsanlar, elektriklenme sorunu yaşamadan saçlarını evde kendileri de yapabilmeli. Dyson’ın yeni başlığı işte tam olarak bunu yapıyor. Saçta pürüzsüzlük arayanların sadece kuaför salonunda değil, kendi başlarına da mükemmel bir görünüm elde etmelerini sağlıyor,” diyor.

 
KUAFÖRDEN ÇIKMIŞ GİBİ
Hızlı saç kurutma denince akla gelen Dyson Supersonic, geleneksel saç kurutma makinesi motorlarından altı kata kadar daha hızlı, 110.000 devire kadar dönen küçük ama güçlü Dyson dijital motor V9 tarafından destekleniyor. Dyson Supersonic saç kurutma makinesindeki patentli Air Multiplier teknolojisi, ısıya olan bağımlılığı azaltıp yüksek basınçlı ve kontrollü hava akımıyla hızlı kurutma ve şekillendirme yeteneği sunuyor. Ergonomik yapısıyla elde tutarken kullanım kolaylığı ve denge sağlayan ürün, Akıllı Isı Kontrolü teknolojisiyle aşırı ısı hasarını önleyerek saçın doğal parlaklığını koruyor. Dyson laboratuvarlarında çeşitli saç tiplerinin titizlikle test edilmesinden sonra tasarlanan başlıklar, farklı saçlarda farklı stiller elde edilmesine olanak tanıyor. Dyson tasarımı başlıklar arasında yeni Flyaway başlığın yanında şekillendirici başlık, difüzör, geniş dişli tarak ve hassas kurutma başlığı da bulunuyor.
 

İlgili Makaleler