Saçlarınızın Dökülmesini Nasıl Engellersiniz?

Benim için En Etkili Ürün Hangisi? 

ŞAMPUAN
Saç dökülmelerine karşı geliştirilen formülle saçların uzamasına yardımcı olurken daha gür bir görünüm sağlıyor. Kırılıp kopmalara karşı enerji verici içeriğiyle saçlar dolgun görünümünü daha uzun süre koruyor. Sık kullanıma uygun olarak tasarlandığı için saç derisini yağlandırmıyor.

Kökten uca besleyen şampuan aminexil ile saç köklerinin erken zayıflamasından kaynaklanan, kolajenin sertleşme sürecini de engelliyor.

Vichy Dercos Energisant şampuan, 86,90 TL; yetkili eczanelerde.

TONİK
Saçlara güç kazandırarak sıkılaşmalarını sağlayan saç toniği saç tellerininin kalınlaşmasına yardımcı oluyor. Bitkisel özlerin birleşimden oluşan ürün, saçlara parlaklık kazandırıyor. Her sabah saç diplerine uygulanıyor ve ardından parmak uçlarıyla saç derisine masaj yapılıyor.
 

Durulanmayan bir formüle sahip. Saç diplerine nüfuz ederek saçları yeniden yapılandırıyor, nemlendiriyor ve yıpranmaları önlüyor. 
Otacı Dökülmelere Karşı saç bakım toniği, 49,90 TL; otaci.com. 

BAKIM KÜRÜ
Altı hafta boyunca, haftada üç kere kuru veya havluyla nemi alınmış saça uygulanan bakım kürü, dönemsel saç dökülmesini önlüyor. Saçların daha kalın ve gür görünüme kavuşmasına yardımcı olurken saç sağlığını da koruyor. Saç diplerine uygulanan ürün saç derisini yağlandırmıyor ve saç şekillendirme esnasındaki çekilmeye karşı saçları güçlendiriyor.

Ayrıca içeriğinde bulunan rhamnose ile cildin kolajen üretimini artırıyor.
Kérastase Spécifique Anti Chute bakım kürü, 1.100 TL; yetkili kuaförlerde.

ÜRÜNLERE DESTEK OLARAK NE YAPMALIYIM?

“Çeşitli nedenlerle günde 100 telin üzerinde saç telinin dökülmesi, incelmesi ve bu durumun saç kaybına neden olmaya başlaması patolojik saç dökülmesi olarak kabul edilir. Saç dökülmesine genellikle kıl kökünü etkileyen hastalıklar, saç kılını barındıran derideki hastalıklar, saçın beslenmesini bozan metabolik durumlar ve saç kıllarında hasara yol açan mekanik ve kimyasal travmalar neden olur. Yaşlanmayla birlikte tıpkı cildimizde olduğu gibi saçımızda da değişimler olacaktır. Her yaş diliminde bir önceki yaşımıza göre saçlarımızda azalma ve saç kalitesinde bozulma fizyolojik olarak normaldir. Sağlıklı bireylerde saç dökülmesini engellemenin en önemli yolları düzenli ve sağlıklı beslenmek, saçlarımızı aşırı mekanik ve kimyasal travmalardan korumaktır. Ayrıca saçlarımız için gerekli vitamin, mineral ve aminoasitlerin saçlı deriye ulaşmasını kolaylaştırmak ve saçlı deride biriken toksinleri uzaklaştırmak için kan dolaşımını hızlandıran günlük egzersiz yapmak ve stresten uzak durmak da faydalı olacaktır. Genellikle sürülerek veya ağızdan alınan hormonal tedaviler, bağışıklık sistemimizi düzenleyen ilaçlar, minoksidil, vitamin ve mineraller, Mesoestetic Mesohyal Hair Trigology mezoterapi ürünleri, PRP ve saç ekimi kullanılan tedavi yöntemleridir. Bu yöntemler tek başına kullanılabildiği gibi kombine olarak da uygulanabilir.” -Prof. Dr. Mustafa Özdemir.

YAZI SELİN ÇATAY ERKMEN

İlgili Makaleler