Sağlık & Bakım Sohbeti: Cansel Elçin

  • Formunuzu nasıl koruyorsunuz?

Aslında sporla çok ilgiliyim. Tenis, kayak, binicilik, futbol, dalış ve golf özel olarak ilgilendiğim spor dalları. Spor salonlarında çalışmayı ise pek sevmiyorum ama kondisyonumu korumak adına fitness yapmak mecburiyetinde kalıyorum. Ancak beslenmeme de çok dikkat ediyorum. Üç beyazdan yani un, tuz ve şekerden uzak duruyorum. Sebzelere, balıklara ve glutensiz ürünlere yoğunlaşıyorum.
 

  • Sizce sporun bir felsefesi var mı?

Var tabii. Spor bedeninizle ve zekanızla oynanan bir oyundur. Atatürk’ün dediği gibi, “Spor yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim.”
 

  • Beslenmenizle ilgili başka hangi noktalara dikkat ediyorsunuz?

Günde iki öğün tüketiyorum ve akşam 19.00’dan sonra bir şey yemiyorum. Süt ürünlerinden, kızartmalardan ve hayvansal gıdalardan uzak durmaya çalışıyorum. Her gün limonlu su içiyorum. Haftada bir kırmızı et ve tavuk, üç ya da dört kere balık tüketmeye gayret ediyorum. Tahıl ve sebzeye ağırlık verirken glutensiz karabuğday ekmeği tercih ediyorum ve şekerli içecekleri, paketlenmiş gıdaları tüketmiyorum.
 

  • Yaş almak deyince aklınıza ne geliyor?

Gençlik çok güzel bir şey. Vücudum yaşlanmaya başlasa da ben 25 yaşındaymışım gibi enerjik kalmak için elimden
geleni yapıyorum. Meraklı biri olduğum için çok fazla zorlanmıyorum enerjik kalmak için. Kısacası, eğlenmeme bakıyorum.
 

  • Cilt bakım ürünleri kullanıyor musunuz?

Cildimle özel olarak ilgilenmiyorum. Sadece nemlendirici kullanıyorum. Bu arada eşim Tuğçe bana kolajen gibi bazı takviyeler önerdi, onları kullanıyorum. İşe yarıyor mu bilmiyorum ama iyi bir cilt için iyi beslenmek ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmak gerektiğini düşünüyorum.
 

  • Stres yönetimi için ne yapıyorsunuz?

Anlık stresi yönetebiliyorum ama genel anksiyeteyi ve stresi yönetmek biraz zor. Gördüğüm kadarıyla modern çağın hastalığı da bu sanki. Pandemi ve dünyayı vuran küresel kriz hepimizde bir gelecek korkusu yarattı. Bu sorunu ben sporla ve sevdiklerimle vakit geçirerek çözebiliyorum.
 

  • Rolünüz için imaj değiştirmekten çekinir misiniz?

Hiç çekinmiyorum. Kendi imajımla pek ilgilenmediğim için oynadığım rolün imajı benim için daha önemli. Bu yüzden her türlü görünüme açığım.
 

  • Saçlarınız için uyguladığınız bir bakım ritüeliniz var mı?

Ritüelim yok ama katkı maddesi olmayan doğal ürünleri tercih etmeye çalışıyorum.
 

  • Sizce bir erkek tıraş olurken nelere dikkat etmeli?

Kendini kesmemeye… Teknolojinin getirisi olarak artık tıraş olmayı kolaylaştıran çok iyi cihazlar var. Eğer kişi kendini tıraş etmekte zorlanıyorsa bir berberin yardımına başvurmayı deneyebilir. Cildinizi hiç tahriş etmeden sizi sinekkaydı tıraş edebilen çok profesyonel berberler var.
 

  • Güzellik sektöründe birçok marka ünlü isimlerle iş birliği yapıyor. Siz bir markayı temsil edecek olsanız nasıl bir ürünün yüzü olmayı tercih ederdiniz?

Denk geldiğim bazı reklam kampanyalarını çok başarılı buluyorum ama iş birliği konusunu herhalde en iyi marka sahipleri ve ajanslar bilir (gülüyor). Ancak eğer böyle bir projede yer alacaksam bir hikaye içinde ilerlemek isterim. Film, dizi veya reklam, öykünün her zaman beni heyecanlandırmasını bekliyorum.
 

RÖPORTAJ SELİN ÇATAY ERKMEN 

İlgili Makaleler