Sağlıklı Serinlik: Avokadolu Dondurma

Avokadolu Dondurma İçin Malzemeler

  • 3 adetorta boy olgun avokado
  • 2 yemek kaşığıbal
  • 200 ml.süt
  • 1/2 su bardağısıvı krema
  • 1/4 adettaze sıkılmış lime suyu (yeşil limon)

 Nasıl Yapılır?

  1. Olgun durumda olan avokadoların üzerinde keskin bir bıçağı tam tur gezdirip kesikler atın. Avuç içinizde ters yöne çevirdiğiniz avokadoları kolayca iki eşit parçaya ayırın. Orta kısmında yer alan büyük çekirdeğe bıçağı yatay olarak saplayın ve çekerek çıkartın.
  2. Avokadonun yumuşak kısımlarını bir tatlı kaşığı yardımıyla salata kasesine çıkartın. Kalan kabuk kısımlarını kullanmamak üzere çöpe atın.
  3. Avokado dilimlerini mutfak robotu ya da blender yardımıyla bal, süt, sıvı krema ve taze sıkılmış lime suyu ilavesiyle püre haline getirin.
  4. Hazırladığınız karışımı kullanacağınız dondurma kalıplarına dikkatlice paylaştırın. Kalıpların üzerini alüminyum folyonun parlak kısmı üstte kalacak şekilde kapatın. 
  5. En az 3-4 saat kadar soğutup kalıplarından çıkardıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Tarif yemek.com‘dan alınmıştır. 
 

İlgili Makaleler