Sanatçı ve Koleksiyonculardan Sağlık Çalışanlarına Destek

Tüm geliri İstanbul Tıp Fakültesi Vakfına bağışlanacak müzayede 30 Mayıs Cumartesi günü internet üzerinden online olarak gerçekleşecek

Ahmet Güneştekin, Ahmet Oran, Azade Köker, Devrim Erbil, Ekrem Yalçındağ, Kemal Önsoy ve birçok değerli sanatçı eserlerini sağlık çalışanlarına destek amaçlı bağışladı. Devrim Erbil’in “İstanbul Kuşbakışı ve Renk” konulu tuval çalışması, Ahmet Güneştekin’in “Zeus’un Taşıyıcısı” adlı eseri, Ahmet Oran’dan görkemli bir soyut çalışma ile Ekrem Yalçındağ’ın “Mavi”, Kemal Önsoy “Ağaç”, Azade Köker “Sarı Koltuk” ve Fevzi Karakoç “Atlar” adlı eserleri ilk kez satışa sunulacak. Bağış müzayedesinin gerçekleşmesinde büyük payı olan ArtON galeri, sanatçıları Ahmet Çerkez, Burcu Erden, Erman Özbaşaran, Olcay Kuş, ve Olgu Ülkenciler’in eserlerini bağışladı. Ebru Uygun tuval eseri ile müzayedeye destek verirken bağış müzayedesine eser veren isimler arasında Nil Duran, Demet Çetindoğan, Deniz Artun, Emin Hitay, Eda Özsoy, Rahmi Eyüboğlu gibi birçok koleksiyoncu da yer aldı. Galeri ve koleksiyonlardan gelen eserler arasında Adnan Çoker, Ali Atmaca , Balkan Naci İslimyeli, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Burhan Doğançay, Canan Tolon, Cihat Burak, Eren Eyüboğlu, Ertuğrul Ateş, Gülçin Anıl, Kezban Arca Batıbeki, Mehmet Gün, Memduh Kuzay, Mustafa Ayaz, ve Nedim Günsür imzalı eserler yer alıyor.
Satışa sunulan eserler sembolik açılış rakamı 2020 TL açılış fiyatı ile müzayedede yer alıyor.
Artam Antik A.Ş yönetim kurulu başkanı Turgay Artam müzayede ile ilgili “Salgın ile mücadelede hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, ön saflarda yer alan başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Tamamı İstanbul Tıp Fakültesi Vakfına bağışlanacak müzayedede çok iyi eserler bir araya geldi, sanatseverler hem iyi işlere sahip olabilir hem de sağlık çalışanlarımıza destek olabilirler” dedi. En yüksek teklifi veren alıcılar, tüm tutarı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi vakfı hesaplarına yatırarak eserlere sahip olabilecekler. Bağış müzayedesine eserlerini bağışlayan sanatçılarımıza ve koleksiyonerlere çok teşekkür ediyoruz.”
Müzayedeye giren eserler Artam Antik A.Ş. sergi salonlarında 27 – 30 Mayıs tarihlerinde görülebilir artam.com adresinden online kataloglara ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler