Seks hayatınızda yaşadığınız sorunları meditasyon yaparak çözün

Daha önce hiç orgazm oldunuz mu? Bir süredir ne partnerinizle seks yaparken ne de mastürbasyon yaparken orgazm olamıyor musunuz? İşlerin bir anda neden ve nasıl değiştiğini öğrenmek istediğinizde sorununuzu Google’layıp karşınızda büyük harflerle stres yazdığına şahit oldunuz mu? Çözüm olarak sunulan çeşitli diyetler, yoga pozları, bir takım egzersizler…
Aslına bakarsanız Google’ın haklı olduğu bir nokta var. Stres altındasınız. Bunu okuyana kadar farkında değilseniz bile şu andan sonra ister istemez seks hayatınızı düşünürken strese gireceksiniz. “Neden orgazm olamıyorum?”, “Bende mi bir sorun var?”, “Benim sorunum ne?” soruları beyninizin içinde yankılanacak.
Eğer varsa ilişkinizin nasıl bir dönemde olduğuna bakacaksınız, işinizin sizi ne kadar tatmin ettiğini sorgulayacaksınız, bağlı olduğunuz rutin gerçekten sizin için iyi mi karar vermeye çalışacaksınız ve tüm bu içsel hesaplaşmalar size kendiniz bir noktada yalnız, çaresiz ve yorgun hissettirecek.
İşe dürüst olmakla başlayın, eğer hayatınızda yolunda gitmeyen şeyler varsa bu çok normal. Herkesin hayatında yaşadığı gibi sizin de belli konularda sıkıntı çekiyor olmanız dünyanın en doğal şeyi. Bunu kabul etmek beyninizin üreteceği çözümlere açık olmanızı sağlayacak. Beyninizin verdiği tepkiler bu noktada çok önemli çünkü bildiğiniz gibi kendinizi orgazm noktasına getirebilmek için ona ihtiyacınız var. Peki bunu nasıl yapacaksınız?

Cinsel Deneyimlerinizden Daha Çok Keyif Almanız için Yapmanız Gerekenler

Meditasyonla aranız nasıl? Daha önce hiç meditasyon yapmayı denemediyseniz inanın hayata dair çok şey kaçırıyorsunuz, bizden söylemesi. Sizi gerçekten yıpratan, hayatınızı negatif yönde etkileyen o çok büyük cinsellik problemlerinizin meditasyon gibi çabasız ve kuralsız bir uygulamayla çözüleceğini bilseniz, bu konuya karşı sahip olduğunuz bakış açısı değişir miydi?
Teorik olarak meditasyon, beyninizi daha sakin ve rahat olması, anda kalması için ona verdiğiniz bir eğitim aslında. Zor değil. Erişilmez değil.

Meditasyon ve seks birbirini tamamlayarak ortaya harika bir takım oyunu çıkarabilir.

Konuyla ilgili yapılan araştırmaların sonuçlarını incelediğinizde siz de göreceksiniz, meditasyonu hayatında bir alışkanlık haline getiren kadınların seks hayatları ve orgazma ulaşma kolaylıkları yükselen bir grafikte seyrediyor. Bunun yanı sıra meditasyon yapan kadınlar çoğunlukla vajinal kuruluk ve vajinismus gibi cinsel sağlık sorunları yaşamıyor. Bu noktada belirtmemiz gerekir ki, meditasyon yalnızca seks hayatınızı daha iyi hale getirecek bir şey değil, etkilerini tüm hayatınızda pozitif anlamda hissedeceğiniz, ruhunuzu daha sağlıklı hale getirecek bir şey. Çünkü gün sonunda iyi bir ruh sağlığına sahip değilseniz ne iyi bir yaşama ne de iyi bir seks hayatına sahip olmanız mümkün.

Nasıl Meditasyon Yapmalısınız?

Uzmanlar 21 günün yeni bir alışkanlık edinmek için yeterli bir süre olduğundan bahsediyor. Günde 10 dakika ile başlamanızı öneriyoruz. Dilerseniz her gün, günün farklı saatlerinde yapabileceğiniz gibi, sabah ya da akşam rutinlerinize ekleyebilirsiniz.

Bunu Deneyin

Tüm dikkatinizi bedeninizde toplayın. Gözlerinizi kapalı tutmayı tercih edebilirsiniz ama unutmayın sımsıkı bir kapatış olmamalı bu, sonuçta gevşemek ve rahatlamak için meditasyon yapıyorsunuz. Vücudunuzun tüm ağırlığı verdiğiniz minder, sandalye ya da koltuğu hissetmeye çalışın. Derin nefes alın, verin. Bunu birkaç kere tekrarlayın. Daha derin nefesler aldıkça sanki bedeninizi en alttan üste doğru doldurduğunuzu hayal edin. Önce pelvik boşluğunuzu, sonra karnınızı ve göğüs kafesinizi aldığınız nefesle doldurun. Vücudunuzun her bir kısmına sırayla dikkatinizi verin. Çenenizi sıkıyor musunuz? Bırakın. Omuzlarınızı kasıyor musunuz? Gevşetin. Mideniz nasıl? Karınızı içinize mi çekiyorsunuz? Yapmayın. Derin nefesler alıp verirken tüm kaslarınızı gevşetin. Bu uygulamayı dilediğiniz kadar uzun tutabilirsiniz. Hazır olduğunuzda yavaşça gözlerinizi açın.

Nefes Meditasyonu

Eğer partnerinizle seks yapmayı planlıyorsanız ya da kendinize harika bir mastürbasyon deneyimi yaşatmak istiyorsanız işe koyulmadan bir süre önce dilerseniz banyonuzda klozetin üstüne oturup, dilerseniz partnerinizin evine gitmeden, dilerseniz de yatağınızda bu nefes meditasyonunu yapın.
Beş duyunuzu teker teker harekete geçirmenizi sağlayacak bu meditasyon için destek kuvvetlere ihtiyacınız varsa kullanmaktan çekinmeyin. Örneğin kokusunu çok sevdiğiniz mum ya da tütsülerinizi yakabilir, içinde kendinizi çok seksi hissettiğiniz o kıyafeti giyebilirsiniz.
Gözlerinizi kapatın ve bir duyunuzu seçin. Diyelim ki duyma ile başladınız. Şu anda hangi sesi çok net duyuyorsunuz? Nefes alıp vermeye devam edin. Sesi dinleyin. Nereden geliyor? Neye benziyor? Daha önce buna benzer bir ses duymuş muydunuz? Bir sonraki nefesinizle ne hissettiğinizi gerçekten hissetmeyi deneyin. Üstünüzdeki kıyafetin ağırlığını mı hissediyorsunuz? Oturduğunuz sandalyenin sertliğini mi? Daha sonra görme duyunuza geçin. Kapkaranlık olabilir, belki de göz kapaklarınızın arasından ışık sızıyordur.
Hangi kokuyu alıyorsunuz?
Ağzınızda neyin tadı var?
İşte böyle basitçe beş duyunuzu o ana çağırın ve teker teker hepsiyle tanışın. Tüm duyularınızı açtıktan sonra kendinize biraz süre tanıyın ve beş duyunuzla aynı anda bir şeyleri hissetmeye çalışın. Ne duyuyorsunuz, ne kokuyor, ne hissediyorsunuz?
Bu meditasyonun pratiğini yapmak seks hayatınıza iyi gelecek çünkü seks duyularınızı en çok içeren eylemlerden birisi.

Zihininiz berraklaştıkça, hislerinize karşı şeffaflaştıkça yalnızca seks yaşamınız değil hayatınız da daha iyi hale gelecek.

İlgili Makaleler