Selülitle Baş Etmenin Yolları

Vücudunuzun çeşitli yerlerinde selülit olması aslında tamamen doğal ve normal. Zira östrojen hormonu sayesinde yağ depolamaya meyilliyiz. Yağ ise cilt altındaki bağ dokunun baskısıyla oluşan dalgalı görünümün başrol oyuncusu.

Estetik cerrahi merkezinde yöneticilik yapan Jodie Wood, “Selülit genellikle kalçayı ve basenleri etkiler, ancak vücudun diğer bölgelerinde de oluşabilir” diyor. Bunun nedeni, kan akışı ve dolaşımın bu bölgelerde kısıtlı olması. Selülit karşıtı ürünler kullanmanıza rağmen portakal kabuğu görünümünden kurtulamadıysanız, işte size rehberlik edecek öneriler…

Şekere Karşı Koyun

Jodie Wood; “Selüliti azaltmak istiyorsanız, aşırı derecede şekerli yiyecek ve içeceklerden uzak durmalısınız” diyor. Çünkü şeker, yağ hücrelerinde depolanıyor ve hücrelerin genişlemesine neden oluyor.

Harekete Geçin

Wood, “Dolaşımınızı hareket halinde tutmaya çalışmalısınız. Masa başı bir iş yapıyorsanız bu biraz zor olabilir ancak düzenli bir egzersiz programı uygularsanız selülit görünümünü azaltabilirsiniz” diyor.

Tuzdan Uzak Durun

Tuzlu gıdalar vücudun su tutmasına katkıda bulunduğu için selülit görünümüyle de bağlantılı. İşlenmiş sodyum, cildin kurumasına neden olarak selülitli alanların belirginleşmesini tetikliyor. Ancak, bu söylediklerimiz rafine tuzları kapsıyor. Himalaya ve deniz tuzları, faydalı mineraller bakımından zenginler. Bu nedenle tuz seçiminize dikkat etmelisiniz.

Vücudunuzu Fırçalayın

Cildi pürüzsüzleştiren vücut fırçaları selülitten kurtulmada güçlü yardımcılarınızdan biri olabilir. Uzmanlar, kan akışını ve dolaşımını hızlandırmak için sabah duş almadan hemen önce ve duştayken vücut fırçası kullanmanızı öneriyor. Bu yoğun kıllı fırçalar, selülitli alanın etrafındaki kan dolaşımını arttırıyor. Böylelikle portakal kabuğu görünümünün oluşumuna sebep olan toksinlerin ortadan kalkmasına yardımcı oluyor.

Sigarayı Bırakın

Jodie Wood; “Sigara içmek selülit oranında artışa neden olabilir. Çünkü kan akışını azaltır ve kolajen oluşumunu azaltır” diyor.

Hazırlayan: Yasin Buğra LEVENT
 

 

İlgili Makaleler