Sonbaharda Sağlıklı Cilt Elde Etmenin Yolları

Yaz mevsiminden sonbahara geçerken havadaki nem yavaş yavaş dağıldığı için kuru ciltle ilgili sorunlar da gün yüzüne çıkıyor. Mevsimlerin değişmesiyle birlikte ciltte egzama durumlarının da oluşması dermatologlar tarafından çok normal karşılanırken, sonbahar havasının etkilerini azaltacak önerilerimizi sizler için sıraladık. Okumaya devam edin!

Sıcaklığı Kısın
Dışarısı soğuk olduğunda her zaman eve gidip sıcak bir duş almanın hayalini kuruyoruz. Ancak dermatologlara göre kuru cilt tipinin sonbaharda sağlıklı bir görüntüye ulaşması için duş sırasında sıcaklığı düşürmek oldukça önemli. Ilık su ile duş almanın yeterli olduğunu söyleyen dermatologlar sadece duşta değil, yüzümüzü yıkarken de ılık su kullanmamız gerektiğinin altını çiziyor.

Daha Fazla Yumuşatıcı
Yumuşatıcı ve nemlendirici sabunlar, sonbaharın hayat kurtaran detayları arasında. Sabunlar her ne kadar hijyen için gerekli olsa da, cildimizi soyan sabunları kullanmak istemeyiz, değil mi? Cildinizde yumuşak his bırakan nemlendiricili sabunlar, cildinizin yüzeyine güzel bir yağ tabakası eklerken; gün boyunca nemli ve parlak kalmasını sağlar.

C Vitamini
C vitamini cildi aydınlatmaya, sıkılaştırmaya, pürüzsüzleştirmeye ve beslemeye yardımcı olan bir antioksandır. Aynı zamanda cildinizi pürüzsüz, parlak tutan kolajen üretmenize de yardımcı olan vitamini bol bol tüketmeyi ihmal etmeyin. Portakal, kivi, limon, ananas gibi meyveler bu sene en yakın arkadaşınız olsun!

Daha Ağır Nemlendirici
Soğuk aylarda doğal nem ve parlak cildi geri kazanmanın en iyi yollarından biri nem seviyesi yüksek nemlendirici kullanmaktır. Krem bazlı nemlendiricilerin daha ağır olduğunu belirten dermatologlar, losyonların yaz ayları; kremlerin ise kış ayları için daha uygun olduğunun altını çiziyor.

Kendinizi Şımartın
Yüzünüze yapacağınız masajlarla kendinizi bol bol şımartın. Sadece iyi hissetmekle kalmayacağınız yüz masajları kan dolaşımınızı arttırmaya, yüz kaslarınızı gevşetmeye ve sağlıklı bir ışıltı yakalamanıza neden olur.
Yüzünüze masaj yaparken burun ve yanaklardan başlayın, çene çizgisi ve boyuna doğru hafif hareketlerle ilerleyin. Faydasını göreceksiniz!

İlgili Makaleler