Sonbaharda Sağlıklı Saçlar İçin 5 Öneri

Hassas bir duruş sergilemese de belki de vücudumuzun en hassas bölgesi saçlarımız. Şehir hayatında maruz kaldığı toz ve duman gibi faktörlerin yanı sıra sabahları erken saatlerde kalkıp yaptığımız maşalar, düzleştiriciler, çektiğimiz fönler saçlarımızı oldukça yıpratıyor. Peki saçlarımızın eski sağlığına geri dönmesi için ne yapabiliriz?

Isıdan Uzak Tutun
Saçınızı olabildiğince az şekillendirin, maşalar ve düzleştiriciler tarafından güçsüz saçınıza ısı vermek şu an verebileceğiniz en kötü karar olabilir. İlk etapta yüksek ısı veren materyaller yerine saçınızı örmek veya sünger saç kıvırıcılarını kullanmak çok daha sağlıklı. 

Beslenme Düzeni
Dengeli ve düzenli beslenme saç sağlığınızın yanı sıra cilt sağlığınız için de oldukça önemli. Tahıl ve vitamin içeren besinleri tüketip, fast food gibi yiyecekleri azaltmak saçlarınızı desteklemeye büyük ölçüde yardımcı olabilir.

Düzenli Saç Kesimi
Uzun saçı sıkı ve gergin at kuyruğu yapmak, tarama esnasında sert hareketlerde bulunmak saçlarınızın daha çok kopmasına sebep olabilir. Saç dökülmesini tamamen bitirmese de tararken veya sıkı at kuyruğu yaparken saçınıza verdiğiniz hasarı azaltabilir. Ayrıca yeni mevsime yeni saçla girmeyi kim istemez ki?

Saç Bakımı
Saçınızın türüne göre uygun ürünlerle bakım yapmak anlattığımız 5 adım içerisinde belki de en önemlisi. Kuru saçları nemlendirmek, zayıf ve zarar görmüş saçlara bakım kremi takviye etmek sağlıklı saçlara ulaşmanızda büyük rol oynuyor.

İlgili Makaleler