Stil İdolüm

Mesleğe giriş
Modelliğe voleybolu bıraktıktan sonra seçmelere katılarak başladım, sonrasında ajansımla anlaştım ve kariyerim bu şekilde ilerledi. Bu süreçte kazandığım en önemli tecrübe, bir şeyi gerçekten istiyorsanız sonuna kadar mücadele etmeniz gerektiği.

Moda sahnesi
Moda haftalarında birçok markanın podyumunda yürüdüm. Bu markalarla çalışabilmek için seçmelere katılmalısınız, bunun için de Milano’da bir ajansa bağlı olmanız gerekiyor. Ben de bu vesileyle onlarla buluşma fırsatı buldum, seçme sonrasında da provalar ilerliyor. Türkiye’deki defilelerle çok benzer bir sistem var.

Yıldızı yüksek
Bu seneki Milano Moda Haftası hayatım boyunca unutamayacağım bir anıydı. Özellikle defileler bittikten sonra dışarıda olan inanılmaz kalabalık, fotoğrafınızı çekmeye çalışan bir sürü insan… Benim için gerçekten çok farklı bir deneyimdi

Model gözüyle
Milano’da uzun bir aradan sonra ilk kez seyircili defilelerde bulundum, o atmosferi gerçekten çok özlemişim. Bana göre dijital defile konseptinin sevilir bir tarafı yok, hatta çok daha yorucu. Benim için podyuma çıktığınız ilk anın bir daha tekrarlanmayacağını bilmek çok heyecan verici. Kalabalık, insanların olduğunu bilmek, o hissiyatla yürümek…

Kişisel stil
Gardırobum çok renkli olmayan basic parçalardan oluşuyor. Genelde pantolon, kazak ve ceket kombinleri yapıyorum. Neredeyse hiç etek giymiyorum, hatta dolabımda sadece bir etek var. Elbise de aynı şekilde, etek kadar az olmasa da genelde giyeceğim zaman gömlek elbiseler tercih ediyorum. Kendi vücut proporsiyonumu iyi biliyorum ve ona göre giyinmeye çalışıyorum.

Stil ikonları
Kendall Jenner ve Hailey Baldwin Bieber’ın günlük stillerini beğeniyorum. Çabasız ve şık görünmeleri hoşuma gidiyor çünkü benim de tarzım çok fazla parçadan oluşmuyor. Kendall Jenner’ı kendime daha yakın buluyorum, özellikle yüksek bel jean kombinleri çok hoşuma gidiyor. Bir ünlünün gardırobuna sahip olacak olsam bu Kendall Jenner’ınki olsun isterdim.

Sevdiği markalar
Jil Sander, Peter Do ve Saint Laurent beğenerek takip ettiğim markalar.

Dijital dünya
Sosyal medyayı gündemi de takip edebilmek adına aktif kullanmaya çabalıyorum. Poz vermeye dair tüyo soruyorlar bana ama yok çünkü fotoğraf çekilirken poz vermemeye, doğal olmaya çalışıyorum. Hatta doğal olmasını istediğim için çok hareket ediyorum ve bu nedenle çoğu fotoğrafım bulanık çıkıyor.

Kalıplar üzerine
Güzellik standardı adı altında toplanan, insanları tek tipleştiren kalıplar artık geride kalmaya başladı. Modayı takip eden insanların kendi bedenlerini modaya layık bulmaması, özellikle modellerin yaşadığı mental zorlukların konuşulmaya ve çözülmeye başlaması beni mutlu ediyor.

Cilt bakımı
Cildim için çok ürün kullanmamaya çalışıyorum, nemlendiriciler vazgeçilmezim.

Kült imaj
Saçımın şu anki boyundan memnunum, tam olarak beni yansıtıyor. Bir iş için farklı bir şey yaptırır mıyım bilmiyorum, sanırım işe bağlı.

Dinlenme zamanı
Modellik hem mental hem de fiziksel olarak gerçekten çok yorucu bir meslek. Eğer sonraki gün setim varsa bir gün önce dışarı çıkmamaya, çıkmak zorunda kalırsam da eve erken dönmeye çalışıyorum. Mental olarak rahatlamak için de meditasyon ve spor yapıyorum

Hazırlayan: Eylül Solakoğlu

İlgili Makaleler