Sürpriz Makyaj Trendi: Kırmızı Far

Sezonlara dair ana trendleri moda haftalarında sergilenen koleksiyonlar sayesinde aylar önceden bilsek de, ansızın ortaya çıkan eğlenceli mikro trendlerle hala heyecanlanabiliyoruz. Örneğin, söz konusu güzellik trendleri olduğunda kırmızı farın göz makyajının yeni nötr tonu olacağını kim bilebilirdi? 

Doğru teknik ve biraz da far karıştırma yeteneğine bakan bu trend riskli bir tercih gibi görünse de, ünlülerin makyaj artisti Nick Barose’a göre şaşırtıcı bir şekilde birçok görünüme uyum sağlayan bir seçenek. İşin püf noktası ise kırmızının doğru tonunu seçerek dengeyi korumak.

2022 kış sezonunun sürpriz favorisi kırmızı farları kişisel stiline dahil eden 5 ünlü isim:

1. Rihanna

Son haftalarda hamilelik stiliyle radarımızda olan Rihanna, markası Savage x Fenty’nin pop-up etkinliğine baştan aşağı kırmızı görünümüyle katıldı. Monokrom görünümünü kırmızı bir eyeliner ve dumanlı kırmızı bir farla oluşturduğu göz makyajıyla tamamladı. 

2. Solange Knowles 

Use It As Eyeliner

Solange Knowles, ufak bir renk dokunuşunun doğru uygulamayla ne kadar güçlü olabileceğinin en güzel örneklerinden birini veriyor. Makyajınızın geri kalanını nötr tonlarla yalın tutarak yalnızca tek bir bölgeye uygulayacağınız iddialı bir renk, istediğiniz çarpıcı güzellik görünümünü elde etmenizi sağlayacaktır.  

3. Halsey
 

Müzisyenlik kariyerinin yanı sıra makyaj markası About Face’in sahibi olan Halsey, yüksek pigmentasyonlu kırmızı farı ve zig-zag grafik eyeliner’ının öne çıktığı güzellik görünümüyle bizlere Euphoria havası veriyor! 

4. Selena Gomez

Selena Gomez, paylaştığı güzellik görünümüyle kırmızı farın yumuşak ve elegan durabileceğininin en güzel örneklerinden biri oluyor. Dikkat edilmesi gereken nokta, farınızın kenarlarını iyice karıştırarak tamamen geçişli hale getirmek. Gomez’in görünümünü elde etmek isterseniz, göz makyajınızı siyah kuyruklu eyeliner’la tamamlamayı unutmayın. 

5. Megan Thee Stallion 

Kırmızı farınızı dumanlı siyah göz kalemi ve dramatik kirpiklerle birleştirerek gece planlarınıza adapte etmek oldukça kolay! Tüm etkinin gözlerde olduğu bu görünümü, nötr bir dudak rengi ve parlak bitişli bir cilt makyajıyla tamamlayabilirsiniz. 

Hazırlayan: İpek Kumtepe

İlgili Makaleler