Tabağın Değişsin, Sen Değiş: 21 Gün Şekersizsiniz

Pazarlama ve satın alma departmanlarında lüks cilt bakımı, makyaj ve parfüm markalarıyla ilgilendikten sonra hayattaki önceliğinin sağlıklı, temiz yiyecekler ve spor olduğunu fark eden Ebru Zeynep Altay, kurumsal kimliğini bir kenara bırakarak merkezi New York’ta bulunan Institute for Integrative Nutrition’da bütünsel beslenme danışmanlığı, Functional Medicine Coaching Academy’de ise fonksiyonel tıp sağlık koçluğu alanında eğitim görmüş. Bu bilgi birikimini daha geniş kitlelerle paylaşmaya karar vermesiyle YouTube’da Ebru’nun Sağlıklı Dünyası adlı kanalı ve Instagram’da @ebrununsagliklidunyasi hesabını hayata geçirmiş. Altay’la programının detaylarını konuştuk.

21 günde şekersizsiniz

İnsanların beslenmeyle ilişkilerinin yenilendiği 21 Günde Şekersizsiniz programını iki buçuk yıldır ara vermeden sürdüren Altay, asıl amacının gerçek besinler hakkında insanları bilinçlendirmek olduğunu şu sözleriyle vurguluyor: “Artık bir elma ve yüksek derecede işlenmiş paketli bir ürünün aynı kaloride bile olsa vücudumuza aynı derecede etkisi ve faydası olmadığını öğrenmemiz gerek.” Programın ana teması kan şekerini sağlıklı gıdalarla dengede tutabilmek. Program sonunda tiroit, tansiyon ve diyabet gibi sağlık sorunları düzelirken değişken ruh hali, alerji atakları gibi problemler de ortadan kalkıyor.

NELER YASAK?

Rafine şeker içeren her tür gıda, yüksek derecede işlenmiş paketli ürünler ve glutenli her şey yasak. Bu noktada üzerinde glütensiz yazan her şeyin her zaman sağlıklı bir tercih olmadığının da altını çizelim.

PROGRAM TAKİBİ NASIL YAPILIYOR?

Dört gün hazırlık sürecinin ardından 21 gün devam eden program toplamda 25 gün boyunca grupla veya birebir olacak şekilde WhatsApp üzerinden sesli ve yazılı mesajlar, e-mail’ler, haftada bir zoom görüşmeleri ve yine haftada bir yemekli buluşmalarla
 


21 GÜN ŞEKERSİZSİNİZ PROGRAMI’NA KATILANLARDAN GÖRÜŞLER

DİLARA KARABAY
Simurg Inn Butik Otel’in sahibi

“Glutensiz bir şekilde ve bol yeşillikle beslendim. Sütü zaten sevmem onun yerine badem sütü yaptım. Ekmek yerine birçok farklı undan ekmeksizler yaptım. Gece meyve yemeyi hayatımdan çıkardım. Çok su içtim. Harika tabaklar paylaştık. İnanın büyük zevkle 21 gün yaşadım, harika insanlar tanıdım. Ebru’nun sesi zaten insanda alışkanlık yaratıyor.”
 

ZEYNEP AYDINLAR ERÖĞÜT
Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi

“Sürekli kilo alıp vermekten yorulmuş ve klasik diyetlerden sıkılmıştım. Sabahları yorgun hissediyordum. Zaman zaman cilt problemlerim oluyordu. Karakter olarak birisinin bana yol göstermesine ve motive etmesine ihtiyacım olduğunu da biliyordum. Bir mentor eşliğinde grup motivasyonu fikri hoşuma gitti. Kendimi kısıtlanmış hissetmeden, sosyal yaşamımdan soyutlanmadan uygulayabileceğim ve hayat boyu sürdürebileceğim bir beslenme tarzı olduğunu düşündüğüm için denemeye karar verdim.”

İlgili Makaleler