TAGG İlkbahar Yaz 2022, Workleisure

Pandemi sürecinde yaşamın her alanında döneme uyumlu değişiklikler yaşanırken, iş hayatında da farklı çalışma modelleri deneyimlendi. Evden ve ofisten çalışma süreçlerine, çok da alışkın olunmayan yeni “hibrit çalışma modeli” eklendi. Yarı zamanlı ev, yarı zamanlı ofiste sürdürülen model, yeni dönemin en çok tercih edilen çalışma yöntemi olurken, günlük giyim alışkanlıkları ve stillerde de değişiklik kaçınılmaz oldu. 

Ev konforunu ofise taşımaya, ofis şıklığını rahat parçalarla daha fonksiyonel hala getirmeye odaklanan TAGG, İlkbahar Yaz 2022 koleksiyonunu dönem ihtiyaçlarını ve duygularını yorumlayarak hayata geçirdi.

TAGG İlkbahar Yaz 2022 koleksiyonu, kolay giyilebilir çok yönlü silüetler ile dönemin enerjisine uyum sağlıyor. Günlük hayata ve ofis yaşamına uyarlanmış daha sportif görünümler, ev konforunun rahatlığını ofise taşıyor. Yeni gündelik yaşam tarzımıza uyum sağlayan parçalar, ev haliyle ofis hayatının iç içe girdiği bugünlerin ideal bir yansımasını sunuyor. 

Eşofman pantolonlar poplin gömleklerle eşleşirken, aynı pantolonları saten kumaştan büstiyer ve ceketlerle de görüyoruz. Şortlar tuniklerle, boyfriend ceketlerle kombinleniyor ve ev halinden ofis görünümüne keyifli bir geçişle evriliyor. Viskon kumaşlardan tasarlanmış pijama takımlar ve kimonolar, işlemelerle boyut kazanıyor, hızla mekan değiştiriyor. Poplin gibi günlük kumaşlar, işlemelerle farklı ruhlara bürünüyor. Yaz mevsiminin vazgeçilmezi keten kumaşlar, plajdan ofise hatta plajdan davete görünümleri ile şaşırtıyor. Gömleğin birçok farklı kimliğine tanıklık ettiğimiz koleksiyonda, pijamadan, elbiseye, yelekten, cekete yoğun iş hayatında stiller arasında ustalıkla dans eden kadınları görüyoruz. Yazın yumuşak esintilerini, olanca sıcaklığını pastel tonlarıyla yakalayan koleksiyon, büyüyen silüetlerle TAGG kadının gücüne güç katıyor. 

Sade formları, doğal, kaliteli kumaşlar ve yüksek işçilikle birleştiren Gökay Gündoğdu, yaz gardrobunun olmazsa olmazlarını yeni bir perspektifle birleştirdiğinin altını çiziyor. Her zamanki gibi en çok önemsediği özellik olan tavrı, bu koleksiyonda da her detayda hissettiriyor. 

TAGG, mekan kavramını soyutlaştırarak içinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte bile kadınlara kendini yine güçlü hissettirecek formülüyle heyecan veriyor. 

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) organizasyonuyla düzenlenen FWI; T.C. Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) nezdinde kurulmuş olan Türkiye Tanıtım Grubu (TTG) tarafından desteklenmekte ve Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ile İstanbul Moda Akademisi (İMA) iş birliğinde yürütülmektedir.

İlgili Makaleler