The North Fox İlk Mağazasını Açtı

Beş senedir sadece atölye mantığıyla üretim yaparak, online satış kanallarıyla ve tasarım mağazalarında yer alan ürünleriyle nihai tüketiciye ulaşan The North Fox’un ilk mağazası İstanbul’da lokaliğin ve sanatın hala sahip çıkıldığı Beyoğlu, Çukurcuma’da yerini aldı. The North Fox’un deri ürün seçkisini keşfederken, “Local Makers” adını verdikleri platformda yer alan üreticilerin hikayeleri ile tanışacaksınız. Alışveriş yapma deneyimini; kaliteli kahve çekirdekleri ve dünyanın farklı coğrafyalarından gelen çaylarla harmanlayan The North Fox bazı günlerde eğitim ve söyleşi programları ile üretimi, ilgisine bir deneyim olarak sunuyor.
 

Seri üretim, makinalarla, binlerce üretilen ‘sıradan’ algısına takılıp kalırken; tasarım, kişiye özel ve elle üretilen ürünler, hikayesi, felsefesi olan markalar, butik atölyeler giderek yükselen bir trend halini aldı. Her tasarım mağazasında yer alan ürün seçkisinden ziyade, duyulmamış olanı duyurma ilhamıyla yola çıkan The North Fox lokal tasarımcı ve üreticilerin ürünlerini, deri ürün seçkisi ile beraber ziyaretçilerine sunarken, bu maker’ların tanınmasına ve duyulmasına da destek sağlıyor.
 

Basit ama fonksiyonel; modern ve şehirli ama doğadan da kopamamış parçaları alıp, yıpranması kolay olmayacak materyal olan gerçek deri ile bir araya getiren The North Fox; sadeliğin içindeki bütünlüğü ortaya çıkarmaya, her şeyin gösterişli bir ışık hızıyla tüketildiği zamanlarda zamanın kıymetini öne süren tasarımlar yaratmaya çalışıyor. Tüketmek için değil, değer verdiğimiz için satın aldıklarımızla kurduğumuz bağların biz biz yaptığına inanma felsefesiyle üretimlerini gerçekleştirken, tüketmekten çok üretmeye inananların hikayesini daha çok kişiye ulaştırmayı hedefliyor.
 

The North Fox şehirli erkek ve kadın kavramına düşkün bir marka. Şehirli erkek & kadın benzersiz giyinir ve tarzları farklıdır. Sadeliğin içinde her zaman bir şıklıkları vardır. The North Fox öncelikle bu kavramdan güç alır ve tasarımlarını buna göre yapar. Özgürlüğüne düşkün ve sofistike insanlardan alınan ilhamı ortaçağda yaşayan insanların deri kullanımından örnekleri ile birleştirip günümüz modasıyla harmanlar. Teknolojik cihazlara kılıflar, günlük kullanılabilen el, kol ve sırt çantaları, seyahat sırasında minimal çözümler sunan deri ürünler ile tüketiciye uzun ömürlülük, pratiklik ve şıklık vadediyor.
 

The North Fox’un ilk ve yeni mağazası her geçen gün koleksiyonuna eklenen yeni deri ürünleri ve hikayeleri, ufak çaplı şehir partileri, workshop programları ile tarihi binaları ve dönemin ruhunu taşıyan antika dükkanları arasında Beyoğlu’nun sakin ve bohem tarafı Çukurcuma’da sizi bekliyor.

İlgili Makaleler