Türkiye’nin ilk ‘‘Kelime Müzesi’’ Açıldı

Türkiye’nin ilk Kelime Müzesi; çocukları ve gençleri Türkçe ile somut bir şekilde tanıştırmak amacıyla Ankara’da açıldı. Yazar Şermin Yaşar’ın Türkçe’nin sahip olduğu zenginliği ortaya koymak adına açtığı müzede; dokunulabilen harfler, kelime duvarları ve daha pek çok somutlaştırılmış edebi eseri görmek mümkün.

 

Alt katında kökler, giriş katında kelimeler ve üst katında da cümlelerle ilgili eserlerin sergilendiği müze; ziyaretçilerin Türkçe kelimelerin, atasözlerin ve deyimlerin de anlamlarını keşfetmesine olanak tanıyor.
 

Ankara Kalesi’ndeki Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin karşısında yer alan ve önceden zahire ve tiftik ambarı olarak kullanılan yapı, restore edilip 1 yıllık uğraşın ardından Kelime Müzesi olarak kapılarını açtı. 26 Eylül’de Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde açılışı gerçekleştirilen müzenin sunuculuğunu oyuncu ve sunucu Ceyda Düvenci üstlendi. Açılış konuşmalarının ardından kurdele ise tarihçi ve akademisyen İlber Ortaylı ve eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından kesildi.

 

Kelime Müzesi, pazartesi haricinde her gün 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

İlgili Makaleler