Urla’da Zeytin Ormanından Çıkan Bir Gelecek: Hiç

Doğanın yalınlığının yansıması olan Hiç, 60.000 zeytin ağacının oluşturduğu
ormanın mahsulü zeytin, zeytinyağı, altın otu, karabaş otu, dağ çileği ve onlarca bitkiyi bize sunuyor. Ormandan tabağahikayesi ve içine konan seramiği ile Hiç, Urla’da gıdanın geleceğinin bir bütün olarak sunumu. Restoranında ormandan gelen malzemeleri de kullanarak oluşturduğu Yeni Urla Mutfağı ile gerçek bir lezzet deneyimi yaşatıyor ve mutfak mirasını da geleceğe taşıyor. 

Hiç’in kurucusu Duygu Özerson Elakdar, gıdanın geleceğinin tasarımı için bir fütürist olarak sadece lezzeti değil doğanın refahını da düşünerek, doğaya minimum müdahale uygulamasını benimseyerek organik sertifikalı üretim yapıyor.Ormanı sadece doğal yöntemlerle besliyor ve güneş enerjisi ile suluyor. 

Hiç, “Doğadan Toplama” ile ormandan tabağa taşıdığı katma değerli ürünlerini Hiç Lokanta’da, Hiç Seramik’in özel koleksiyonu ile bizlere sunuyor. Restoranının yanı sıra, ormanı şehre taşımak isteyenler için Hiç Dükkan ile evlere hizmet veriyor. Birbiri ile bağlantılı üretimleri ile mikro-ekonomi yaratırken, teruarının sunduğu çeşitliliği geleceğe taşıyarak Urla’da gastronomi turizminin elçisi olarak konumlanıyor.

Katkısız, işlenmemiş, iyi ve temiz gıda tüketmeyi, deneyimlemeyi ve yerelliği destekleyen Hiç ile uzmanından öğrenip uzmanından tüketebilirsiniz. Kendi zeytinyağı işliğinde yer alan Urla Cooking Class’ta verdiği zeytinyağı eğitimleri ile uzmanından öğretmeye de başlayan Hiç, Urla mutfağını ve malzemelerini son tüketici ile yeni atölyelerinde buluşturacak. 

Ormandan Tabağa Bir Urla Restoranı
Urla’da dünya vizyonuna sahip ve doğadan toplayıcılık yapanrestoranların Türkiye’deki tek doğru örneklerinden olan HiçLokanta, ormanın zenginliğini tabağa taşıma anlayışı ile ormandan edindiği taptaze otları, taze baharatları, balı, zeytini,zeytinyağını ve ormanın sunduğu tüm doğal ve organik ürünleri Urla’nın geleneksel yemeklerinde kullanarak gerçek bir lezzet deneyimi sunuyor. Geniş şarap kavında bölge şarap üreticilerinin ürünlerine yer vererek yerel üretimi de destekliyor.

Kuvvetli mutfak teknolojisi ile menüde mevsimselliğe ve yerelliğe önem vererek Yeni Urla Mutfağı’nı sahipleniyor. Katkısız, işlenmemiş, iyi ve temiz gıda tüketmeyi esas alan mutfağında sadece ormanın ürünlerini kullanmakla kalmıyor,ekmeğinden sosuna, reçelinden kuru etine kadar kendi ürünlerini kendileri üretiyor.

Urla Zeytinyağının En Yalın Hali
Hiç, zeytin ormanındaki 60.000 zeytin ağacının meyvesini üst teknoloji ile Urla’nın köklü tarihi mirasına yakışır kalitedeyansıtıyor. Zeytinyağı uzmanı olan Hiç’in kurucusu Duygu Özerson Elekdar, kendi ekibi ile doğanın ritmine saygı duyarak zeytinlerini organik olarak yetiştiriyor, tek tek elle hasat ediyor, kendi sıkımhanesinde soğuk sıkım işleyip, filtreleyerek zeytinyağını butik üretim ile patentli ve tasarım ödüllü cam şişelerinde sunuyor. Tek bir zeytin ormanına ait zeytinlerin, ormana 10 dakika uzaklıktaki Hiç Zeytin Ormanı İşliği’nde toplandığı gün işlenmesi, polifenolün yüksekliğini ve yüksek meyvemsiliği sağlıyor.

Hiç Zeytinyağı, dünyada birçok önemli satış noktasında yer alırken dünya çapında birçok değerli ödüle de sahip. New York International Olive Oil Cometition NYIOOC 2020-Silver Medail, İtalya L’Orciolo D’Oro 2020 Kalite Ödülü, Flos Olei 2020, İtalya Olio Officina Olive Oil PackagingMansion Award Hiç Zeytinyağı’nın aldığı ödüller arasında. Hiç Zeytinyağı’nı ülkenin her yerinden Hiç web sitesinden sipariş verebilirsiniz.

Urla’da Zeytinden Gıda Tasarımına Yolculuk
Hiç Seramik, zeytin ormanından başlayıp, gıda tasarımınauzanan bir yolculuğun eseri. Her biri özgün olan seramik koleksiyonu emek, tasarım ve kalitenin birleşimini yansıtıyor. Hiç Seramik, zeytinyağı deneyimini eşsiz ve zamansız kılarken tarihte Urla’da üretilip seramiklerde saklanıp dünyaya ihraç edilen zeytinyağının hikayesini günümüze yaşıyor. 

Urla’yı Evinize Getiren Dükkan
Hiç Dükkan, yereli en yalın hali ile şehre taşıyan ve evimize Urla’yı getiren bir dükkan. Doğayı ve insanı aynı anda düşünen bir ekosistem olan Hiç’in zeytin ormanının armağanı olan ürünlerini Urla’daki Hiç Lokanta içinde yer alan Hiç Dükkan’da veya Hiç’in web sitesinde bulabilirsiniz. 

Yeni Urla Mutfağı’ndan Atölyeler
Hiç’in atölyelerini ve eğitimlerini gerçekleştirdiği Urla Cooking Class, Urla Bademler Köyü’nde bulunan kendi zeytinyağı işliğinin içerisinde yer alıyor. Zeytinyağı uzmanı olan Hiç’in kurucusu Duygu Özerson Elakdar tarafından verilen zeytinyağı eğitimleri ile hayatına başlayan Urla Cooking Class’ta yıl boyunca Urla malzemeleri ve yemeklerine yönelik konu uzmanları ve Hiç ekibi tarafından gerçekleştirilecek farklı atölyeler yer alacak. 

Hiç Zeytin Ormanı’nda Hasat Deneyimini Siz de Yaşayın
Hiç Dükkan’da bulunan ürünlerin yolculuğuna şahit olmak isteyenler için ise Hiç Hasatları mevcut. Zeytin Hasadı, Karabaş Hasadı ve Ege Otları Hasadı programlarında Hiç Zeytin Ormanı’nda toplayıcılıkla başlayan deneyim, Urla Cooking Class’ta ürünlerin mutfakta kullanımına yönelik bir atölye ile devam ediyor. Akşam ise Hiç Lokanta’da ormandan tabağa bir lezzet deneyimine dönüşüyor.  

İlgili Makaleler