Will Smith Oscar Töreninde Chris Rock’a Tokat Attı

94. Oscar Ödül Töreni’ne gölge düşüren olay, ünlü komedyen Chris Rock “En İyi Belgesel” dalında Oscar’ı sunmak üzere sahnedeyken yaşandı. Ödülü sunmadan önce sahnede konuşan Chris Rock, Will Smith’in karısı Jada Pinkett Smith’e görünüşüne gönderme yaparak “Jada, seni seviyorum. GI Jane 2, görmek için sabırsızlanıyorum” diye seslendi. Saçlarıyla GI Jane’deki rolüyle Demi Moore’a benzetilen Jada Pinkett Smith’in eşi Will Smith, bu şakanın ardından hızla sahneye çıkarak Chris Rock’a herkesin gözü önünde tokat atarak yerine döndü. 

Olayın ilk şokunun hemen ardından “Vay canına, Will Smith beni fena benzetti. Dostum bu sadece bir G.I. Jane esprisiydi” diyen Rock’a Will Smith, ““Eşimin adını o lanet olası ağzına almayacaksın” diyerek koltuğundan bağırmaya devam etti.

Geçtiğimiz aylarda Jada Pinket Smith, bir bağışıklık sistemi hastalığı sebebiyle saç köklerine saldırarak saçlarını kaybetmesine neden olan alopesiyle mücadele ettiğini açıklayarak cesur bir hamleyle saçlarını tamamen kazıtmıştı. 

Yaşanan bu olayın ardından “En İyi Erkek Oyuncu” kategorisinde ödülünü almak için sahneye çıkan Will Smith,  konuşmasında “Akademi’den özür diliyorum. Tüm aday arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Umarım Akademi beni tekrar davet eder” sözleriyle pişmanlığını dile getirirken, tokat attığı komedyen Chris Rock’tan özür dilemedi. 
,

İlgili Makaleler