Y Kuşağının Estetik Tercihi

Sosyal medya, selfie’ler, filtreler ve pandemi dönemiyle daha sık kullanılan online görüşmeler ile Y kuşağı günümüzde, muhtemelen kendilerine bakarak en çok zaman geçiren nesil oldu. 25-35 yaş grubunun da estetik cerrahi uygulamaları tercih etmesi ile estetik uygulamaları şekil değiştirdi. Geçmişte, estetik prosedürler yaşlanma karşıtı uygulamalar olarak tercih ediliyordu.

Günümüzde ise aynı tedaviler, gençler tarafından görünümlerini iyileştirmek ve yaşlanmayı engellemek için tercih edilir hale geldi. Y kuşağı, hem yeni teknolojileri benimseyen hem de trendlere tercihleriyle yön veren bir nesil. Bu nedenle, söz konusu fiziksel görünümlerini iyileştirmek olduğunda, tercihleriyle estetik ve sağlık alanında değişime neden oldular. Peki,  Y kuşağı estetik alanında neleri tercih ediyor?

YÜZ ESTETİĞİ TRENDLERI
AMELİYATSIZ ESTETİK UYGULAMALARI

Ameliyatsız estetik prosedürler, Y kuşağının yoğun bir şekilde tercih ettiği alanlardan biri. Amerikan Yüz Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Akademisi’nin (AAFPRS) 2019 yıllık raporunun sonuçları, Y kuşağının lazer ve kimyasal peeling gibi cilt yenileme prosedürlerini tercih ettiğini gösteriyor. Bu ameliyatsız estetik uygulamalarının da yine deneyimli ve uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. 

DOLGULAR
Y kuşağının estetik endüstrisine yaptığı en önemli değişimlerden biri de dolgu uygulamaları. AAFPRS’ye göre, Botox®, Dysport®, Jeuveau®, Xeomin® ve dermal dolgu maddelerinin kullanımı 2019’da 2018’e göre yüzde 13 arttı. Bu uygulamaların daha çok tercih edilmesinin sebeplerinden birisinin sosyal medya olduğunu söyleyebiliriz. 3.

CİLT BAKIMI
Global Wellness Enstitüsü’nün raporuna göre, Y kuşağı ciltlerinin sağlığına önceki nesillere göre daha fazla yatırım yapıyor. Y kuşağı hastaları, hangi bakım ürünlerini kullanacakları konusunda uzman tavsiyesi almayı tercih ediyorlar.

VÜCUT ESTETİĞİ TRENDLERI
VÜCUT ŞEKİLLENDİRME ESTETİĞİ

Y kuşağı cerrahi olmayan vücut şekillendirme hizmetleriyle giderek daha fazla ilgileniyor. Anne olan Y kuşağı kadınları doğum öncesindeki bedenlerine dönmek için vücut şekillendirme prosedürlerini tercih ediyorlar. Mummy Makeover diye bilinen anne estetiğinde, yüz ve vücut için hem invaziv hem de non-invaziv prosedürleri tercih ediliyor.

MEME İMPLANTLARI
Milenyum kuşağının, estetik tercihleri geçmiş nesillere göre farklılık gösterse de meme büyütme, Y kuşağı için de en çok tercih edilen operasyonlardan biri. Gelişen teknoloji bu prosedürle doğal görünümün sağlanması ve bu operasyonun Y kuşağı tarafından da tercih edilmesini nedenlerinden biri.

BURUN ESTETİĞİ
Y kuşağının ilgisini çeken bir diğer uygulama ise burun estetiği. Bu uygulama, estetik amaçlı tercih edildiği kadar nefes sorunları gibi sağlık sorunlarını ortadan kaldırmak için uygulanan bir tedavi yöntemi olduğundan Y kuşağı tarafından sıklıkla yaptırılan bir operasyon.

Hangi yaş grubunda olursanız olun, estetik cerrahiye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız alanında uzman ve deneyimli bir cerrah tercih etmelisiniz.

Çeşitli estetik operasyonlar ve medikal işlemler hakkında bilgi almak için: vanityestetik.com , @vanityestetik

“Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.”
 

İlgili Makaleler