Y2K Modasının Yükselişi Devam Ediyor

2000’lerin başına damga vuran milenyum trendlerinin geri dönüşü, Sonbahar/Kış 2022 sezonunda hız kesmeden devam ediyor! Geçen yıl düşük bel jean’ler, mikro mini etekler, boleroların yanı sıra sayısız güzellik trendini de Y2K trendi ile yeniden görmeye başlamıştık.

Moda haftalarında sergilenen Sonbahar/Kış 2022 koleksiyonları, güncellenerek günümüz trendlerine dahil olan nostaljik görünüm ve parçalar listesine yenilerini ekledi. 

Korse ve Büstiyerler

İç giyimin bir dış giyim parçası olarak kullanıldığı erken 2000’ler trendini hatırlayanlar? 
Başta Carolina Herrera, Jason Wu ve Fendi olmak üzere birçok moda evinin farklı materyal ve renklerle podyuma taşıdığı korseler, Sonbahar 2022’yi ele geçiren trendlerden biri olmaya aday.

Parlak Pembe

Renkler söz konusu olduğunda bu sezonun sloganı belli: “Ne kadar parlak, o kadar iyi!”
2001 yapımı ikonik film “Legally Blonde”un feminen havasını sonuna kadar hissedeceğimiz bu sezon trendiyle birlikte tepeden tırnağa iddialı pembe görünümleri yeniden sokaklarda görmeyi heyecanla bekliyoruz.

Chanel İlhamlı Tüvit 

Chanel’in imzası olan ikonik tüvit görünümlerden yenilikçi bir yaklaşımla ilham alan markaların sayısı, bu sezon hiç de azımsanmayacak kadar fazla. Tüvit görünümü ne kadar zamansız olsa da, popülerliğiyle altın çağını yaşadığı 2000’lerin ardından ilk kez bu kadar büyük bir geri dönüş yaşıyor. 

Açık Omuzlar

Milenyumun en sevilen trendlerinden omuzları açıkta bırakan görünümler yeniden yükselişe geçiyor. 

Babydoll Elbiseler

Jason Wu, Simone Rocha ve daha fazla tasarımcı, 2000’lerde çocuk olan herkesin hayalini süsleyen elbiseleri günümüze güncelliyor.

Kristaller

2000’li yılların en büyük trendlerinden biri şüphesiz kristal detaylı parçalardı. Jean’ler, bluzler, ceketler ve aklımıza gelebilecek parçaların neredeyse tamamında karşımıza çıkan kristal işlemeler ile ışıltılı günlük görünümlerin 2022’ye büyük bir hızla girdiğini söyleyebiliriz. 

Hazırlayan: İpek Kumtepe
 

İlgili Makaleler