Yaz Bakımı

Sıcakla Mücadele
Terlemeye karşı ister roll on çeşitlerini, ister sprey deodorantları kullanmayı tercih edin, uygulama öncesi altın kural; temiz bir cilt. Bu ürünleri, koltuk altını sabunla yıkayıp kuruttuktan sonra kullanmak gerekiyor. Çünkü oluşan kokunun temel sebebi ter değil bakteriler. Sabunla yıkanan cilt bakteriden arınıyor böylece koku önleyici ürünleri kullanmaya hazır hale geliyor. Çok terleyenler için önerimiz; sıklıkla koltuk altını yıkamak ya da ıslak mendillerle silmek, ardından da ter karşıtı bir ürün kullanmak. Artık neredeyse her ürünün bir de seyahat boyu yapıldığı için bu ürünleri çantanızda taşımanız da mümkün.

Editör Önerisi: 
Babe roll on, 69,50 TL; guzellikburada. com.
MBR Cell Power krem deodorant, 395 TL; sephora.com.tr.
Shiseido Anti-Perspirant roll on, 190 TL; sephora.com.tr.
 Nivea Intense Control Clinical stick, 43,90 TL; trendyol.com. 

Koruyucu Etki
Cildinizi korumak için büyük çaba sarf ederken saçları unutmamak gerekiyor. Havuz suyunun içinde bulunan klor, deniz tuzu ve hatta güneş, saçların normal yapısını bozuyor, onları kurutuyor. Mayoların rengini açıp lastiklerini bozan bu etkenler saçlara da zarar veriyor. Güneşe çıkmadan önce mutlaka saçlarınıza koruyucu bir sprey sıkın. Klor ve deniz tuzuna dayalı kurumaların önüne geçmek içinse saç bakım yağı veya kremi sürün. Suya dayanıklı olan bu ürünler sayesinde sudayken bile saçlar besleniyor. Başka bir çözüm yoluysa, yüzücüler için özel hazırlanan boneler. Bone yardımıyla saçlarınızı klorlu ve tuzlu sudan koruyabilirsiniz. Saçları, sudan her çıktığınızda durulamaksa zararın önüne geçmek için atmanız gereken olmazsa olmaz adımlardan.

Editör Önerisi: 
Ashley Joy Argan Yağı saç serumu, 68,95 TL; watsons.com.tr.
Aveda Sun Care Protective Hair Veil saç güneş koruyucusu, 159 TL; aveda.com.tr.
NUXE Sun Moisturising Protective Milky Oil saç koruyucu ve nemlendirici, 72 TL; yetkili eczanelerde. 
Kerastase Soleil Creme UV Sublime nemlendirici krem, 184,80 TL; yetkili kuaförlerde.

Güneş Banyosu
Özellikle yaz aylarında, güneş kremleri hayatın önemli bir parçası. Artık herkes güneşin yararlı etkilerinin yanı sıra zararlı etkileri olduğunun farkında. Bu sebeple güneş ürünleri geniş bir yelpazeye sahip. Bölgesel kullanıma göre de değişiklik gösteren ve güneşin zararlı etkilerini en aza indirmenize yardımcı olan ürünleri seçerken dikkat edilmesi gereken konu kullanılacak ürünün suya ve tere karşı dayanıklı olması. Bu sayede çok daha uzun süre koruma sağlanabiliyor. Ürünü, birçok kez yenilemek zorunda kalmadan tek seferde uzun süre güneşin ve suyun keyfini çıkarabilir, arzu ettiğiniz sağlıklı bronzluğa ulaşabilirsiniz.

Editör Önerisi: 
Dermalogica Protection 50 Sport, 465 TL; yetkili eczanelerde. 
Missha Waterproof Sun Milk, 224,90 TL; trendyol.com.
Shiseido Sports BB Wet force SPF 50+, 290 TL; boyner.com.tr.
Avène Fluid Sport güneş koruyucu, 101,02 TL; yetkili eczanelerde.
Daylong Sensitive SPF 30 sprey, 151 TL; yetkili ezcanelerde. 

Anında Sonuç
Güneş altında kalmaktan hoşlanmıyorsanız ya da güneşe karşı hassasiyetiniz varsa size önerimiz otobronzanlardan yardım almanız. Cilde güneş altında yanmış hissi veren bu ürünler, kullanım açısından oldukça pratik. Sağlıklı bir bronzluk için tek yapmanız gereken ten renginizden çok koyu olmayan bir renk seçmek. Bu sayede doğal bir bronzluk sağlanıyor. Otobronzanları kullanmadan önce duş almak ve ardından nemlendirici krem uygulamak gerekiyor. Böylece, ürünün vücuda dağılımı kolaylaşıyor ve eşit bir renk elde ediliyor. İşin püf noktası ayaktan başlayıp yukarı doğru uygulama yapmak böylece vücutta eğilmeye bağlı kat izi kalmıyor. Daha yoğun bir deneyim için ilk sürülen katın birkaç saat kurumasını bekleyin ve üzerinden bir daha geçin.

Editör Önerisi: 
Babor Self Tanning Foam otobronzan, 227 TL; nubia.com.tr.
Lancaster Self Tan Comfort otobronzan, 227 TL; sevil.com.tr.
Guerlain Terracotta Sunless jel otobronzan, 537 TL; dilaykozmetik.com.
The Organic Pharmacy Self Tan güneşsiz bronzlaştırıcı, 398 TL; dermoeczanem.com. 
Avène Moisturizing Self Tanner bronzlaştırıcı krem, 108,27 TL; yetkili eczanelerde.

Etkileyici Bakışlar
Yaz günlerinde, güneş koruyucusu kadar vazgeçilmez bir diğer güzellik ürünüyse suya dayanıklı maskaralar. Ter sebebiyle ya da denize girip çıktığınızda göz altlarına bulaşan rimeller kötü bir görüntü oluşturuyor. Bu görünümün önüne geçmek için özel olarak geliştirilen ürünler sayesinde kirpiklerdeki hacim ve dolgunluğu yaz aylarında dahi koruyabilirsiniz.

Editör Önerisi: 
Dior Diorshow Waterproof maskara, 325 TL; sevil.com.tr.
Too Faced Better Than Sex Waterproof maskara, 229 TL; sephora.com.tr. 
MAC In Extreme Dimension Waterproof maskara, 149 TL; maccosmetics.com.tr. 
Tom Ford Emotionproof maskara, 212 TL; beymen.com.

Kod Adı Renk
Çarpıcı bakışları daha da öne çıkarmak için kullanabilecek diğer bir ürünse şüphesiz rengarenk farlar. Suya dayanıklı formüleriyle havuz ve deniz kenarında sorunsuz bir güzellik vadediyorlar. Yaz mevsiminin enerjisine uygun sıcacık renkler ile mayo ve bikinilerin aranılan tamamlayıcısı bu farlar yoğun pigmentasyonlarıyla dikkat çekiyor.

Editör Önerisi: 
MAC Pro Long Wear Fluidline, 109 TL; maccosmetics.com.tr.
Bobbi Brown Long Wear Cream Shadow, 215 TL; bobbibrown.com.tr. 
Make Up For Ever Aqua Cream Eyeshadow far, 199 TL; sephora.com.tr.

Mükemmel Çizgiler
Tek başına kullanabileceğiniz gibi göz makyajının son dokunuşu olarak da uygulayabileceğiniz eyeliner’lar, en çok tercih edilen güzellik ürünlerinden biri. İnce veya kalın bir çizgi şeklinde göz diplerine uygulayabileceğiniz suya dayanıklı eyeliner’lar ile yaz stilinizi tamamlayın.

Editör Önerisi: 

Smashbox Always Sharp 3D eyeliner, 69 TL; sevil.com.tr.
Givenchy Khol Couture Waterproof Retractable eyeliner, 170 TL; sephora.com.tr. 

Flormar Vinyl Waterproof dipliner, 49,99 TL; flormar.com.tr.

Kusursuz Dokunuş
Yazın fondöten ve pudra kullanmak ile ilgili kafanızda soru işaretleri varsa temasa, tere, bulaşmaya ve suya dayanıklı formülleri sayesinde deniz ve havuz başında da kusursuz görünmenizi sağlayan waterproof ürünler ile yaz makyajında da porselen gibi bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz. Özel içerikleri sayesinde cildin yağ dengesinden dahi etkilenmeden gün boyu kalıcı etkiye sahip pudra ve fondötenler ile ciltteki kusurların önüne geçilebiliyor. Ayrıca bu fondötenlerin ortak noktası güneş koruyucu özelliğe de sahip olması.

Editör Önerisi: 
MAC pro Longwear Nourishing Waterproof fondöten, 249 TL; maccosmetics.com.
Make Up Forever Water Blend fondöten, 315 TL; sephora.com.tr.
Shiseido UV Protective Compact fondöten, 290 TL; makyajtrendi.com. 
Clinique Even Better Waterproof pudra fondöten, 109 TL, sevil.com.tr.

Çarpıcı Dudaklar
Dudaklarda kalıcı bir renk dokunuşu yaz kış her kadının isteği. Yaz aylarındaysa birkaç saat bile dayanmakta güçlük çeken rujların yerine waterproof dudak ürünleri kullanarak gün boyu çarpıcı dudaklara sahip olmanız mümkün.

Editör Önerisi: 
Urban Decay Vice Liquid ruj, 160 TL; sephora.com.tr.
Yves Rocher Ultra Kalıcı ruj, 79,90 TL; yvesrocher.com.tr. 
MAC Lipmix kalıcı dudak kremi, 149 TL; maccosmetics.com.tr.

Daha Dolgun
İster ruj yerine ister ruj ile birlikte kullanılabilen dudak kalemleri plaj çantanızın içindeki makyaj kutusunda yer alması gereken ürünlerden. Bu kalemler dudak çizgisinin biraz dışına taşarak yoğun bir çerçeve şeklinde uygulandığında dudaklara daha dolgun bir görünüm kazandırıyor. Ayrıca kalıcı formülleriyle suya ve tere karşı dayanıklı oldukları için yeme içme sırasında da kalıcılığını koruyor.

Editör Önerisi: 
Shiseido Lipliner Inkduo, 220 TL; makyajtrendi.com.
Sephora Nano dudak kalemi, 29,90 TL; sephora.com.tr.
Urban Decay 24/7 Lip Pencil, 145 TL; sephora.com.tr.

 

YAZI SELİN ÇATAY

İlgili Makaleler