Yazın En Trend Saç Stillerine Saça Zarar Vermeden Ulaşmak Mümkün

Saçın gördüğü hasar ve sene içindeki zayıflaması göz önünde bulundurulduğunda, saçın uzamasının 2’den 6 yıla kadar sürdüğünü biliyor musunuz? Bu nedenle saçlara mümkün olduğunca özen göstermek, zarar veren faktörlerden kaçınarak şekil vermek ve doğal parlaklığını ortaya çıkarmak önemli.
Deniz, kum, güneş, klor, yoğun nem ve yüksek ısıyla yıpranma olasılığı artan saçları yılın en güzel ancak saçlar için en tehlikeli döneminde korumak her zamankinden daha zor.
Saç sağlığını önemseyen ve saç bilimi üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda ürünlerini tasarlayan Dyson; Dyson Airwrap™ saç şekillendirici ve Dyson Supersonic™ saç kurutma makinesiyle saçların doğal ve sağlıklı birgörünüme kavuşmasını sağlıyor.

Saçta zamansızlık ve doğallık her zamankinden daha ön planda
Ünlü saç tasarımcısı ve Dyson stylisti İbrahim Zengin, sezonun öne çıkan modellerini sağlıklı bir şekilde uygulamaya dair tüyolar paylaşıyor: “Son dönemlerde trendlerde yumuşak geçişler var. Zamansızlık, doğallık her zamankinden daha ön planda. Çabasız güzelliği, olabildiğince doğal dokunuşlarla yaratılmış saçları bu yaz çok daha fazla göreceğiz. Buna ulaşmak için de kadınların saç karakterini iyi analiz edip, onu ortaya çıkardığım, kesimle desteklediğim ve şekil verdiğim saçlar yaratmaya çalışıyorum. Yaz aylarında saçı doğru kurutmak saçın doğal halini düzgün bir şekilde korumayı sağlıyor. Özellikle güneşten etkilenen saçları yüksek ısıya maruz bırakmadan şekillendirmek büyük önem taşıyor.”
 
Bu yaz doğal saçlar yine revaçta. Her yüz tipine uygun saç modeli önerileri bu yaz ilham kaynağınız olacak. Dyson saç uzmanlarının yaza özel paylaştığı saç stillerini, saç sağlığınızı koruyarak ortaya çıkarmanız oldukça basit.
 
Doğal Bukleler ve Dalgalı Görün üm: Saçın doğal yapısını ön plana çıkaran dalgalı ya da bukleli saç görünümü popüler bir yaz trendi. Dyson Supersonic saç kurutma makinesinin Difüzör aparatıyla saçın doğal şeklini ortaya çıkararak ideal ve zahmetsiz dalgalar ve bukleler yaratabilirsiniz. Havayı eşit şekilde dağıtarak doğal kurutma sağlamak için tasarlanan Difüzör başlığı kabarmayı azaltıyor ve saça belirgin bukleler veriyor.
 
Bu görünümü doğal ve zahmetsiz bir şekilde elde etmek için; saçlarınızı yıkadıktan sonra ince bir havluyla nazikçe kurutun. Islak saçlar çok kırılgan olduğundan, saçlarınızdaki suyu havluyla sıkmak ya da ovuşturarak kurutmak saçınızın doğal yapısına zarar vermenize ve kabarmasına neden olabilir. Saçınızı nemlendirmek, doğal dalgaları ve bukleleri belirginleştirmek için nemlendirici bir kremi saç uçlarınızdan diplerinize doğru uygulayın. Bunu yaparken cömert davranabilirsiniz. Daha sonra geniş dişli bir tarakla tüm saçınızı nazikçe tarayın. Dyson Supersonic saç kurutma makinesini Difüzör başlığıyla düşük hava akışı moduna ayarlayın. Bu işlem saçın doğal halini sağlam bir şekilde sabitlemiş olacak.
 
Saçınızın kalınlığına göre bir ısı ayarı seçin (ince saçlar için düşük, orta yoğunluk için orta ve kalın saçlar için yüksek) ve hacmi korumak için ilk önce saç dibinizi kurutun. Daha sonra saçlarınızı parça parça Difüzör başlığa yerleştirin. Difüzöre yerleştirirken, minimum hareket için saçınızı kafa derisine yakın tutun. Difüzörü döndürmemeye ve hareket ettirmemeye çalışın, bu durum aşırı kabarmaya neden olup doğal bukleleri bozabilir. Saçınız tamamen kuruyana kadar bu işlemi tekrarlayın. Ardından, dalgalarınızı ve buklelerinizi sabitlemek için soğuk ısı ayarını kullanarak bu tekniği yeniden uygulayın. Böylece saç stilinizin duruşunu maksimuma taşıyacaksınız. Son olarak, dalgaları ve bukleleri istenen şekilde tutmak ve sabitlemek için hafif bir saç spreyi kullanabilirsiniz.
 
Şık Düşük Topuz: Zamanımızın çoğunu evde geçirmeye alıştığımız bu dönemde, saçları daha az yıkamak birçok kişi için alışkanlık haline geldi. Bu zahmetsiz düşük topuz için saçınızın doğal yağ yapısı size yardımcı olacak. Tüm stiller ve saç tipleri için özel olarak tasarlanmış çeşitli şekillendirme başlıklarına sahip Dyson Airwrap saç şekillendirici, saçı iki yıkama arasında yeniden şekillendirmede ideal bir yardımcı. Ürün saç sağlığını korurken hızlı ve kolay bir şekilde şekillendirme sonuçları veriyor. Doğal yağlar saçın parlamasını sağlarken, Dyson Airwrap şekillendirici içindeki Akıllı Isı Kontrolü teknolojisiyle yüksek ısı hasarını önlemeye yardımcı oluyor.
 
Saçınızda kabaran yerleri hafifçe nemlendirmeyle başlayın. Ardından, kabarmayı düzeltmek ve bukleleri düzleştirmek için Dyson Airwrap saç şekillendiricisinin düzleştirme fırçasını kullanın. Bir lastikle saçınızın tamamını düşük bir at kuyruğu olacak şekilde ensenize doğru sabitleyin. At kuyruğu yaptıktan sonra saçınızı ikiye ayırarak kulak üstlerini sabitlemek için hafifçe eşit bir şekilde iki yana doğru çekin. Tamamen toplanmış at kuyruğunu bir topuza dönüştürmek için içe doğru bükerek bir saç lastiği, saç teli ve bir spreyle yerine sabitleyin. Diş fırçasına az miktarda sabitleştirici sprey sıkarak dışarıda kalan saçları aşağı doğru fırçalayıp bir saç kurutma makinesiyle saçınızı sabitleyebilirsiniz.
 
Havalı Kahkül ve Perçemler: Saçlarınızı yıkadıktan sonra kahkül ya da perçeminizi doğal kurumaya bırakmak, istenmeyen bir görünüme neden olabilir. Saçlarınızı saç kurutma makinesiyle kuruturken kahkülünüzün dipleri tamamen kuruyana kadar bir fırça yardımıyla hacim verebilirsiniz. Keskin görünümü yumuşatmak içinse, kahkülünüzün üzerine fırçasız bir şekilde hava vererek doğal ve hacimli bir görünüm elde edebilirsiniz. Dyson Supersonic saç kurutma makinesinin şekillendirici başlığı veya Dyson Airwrap saç şekillendiricinin yuvarlak hacimlendirici fırçası bu saç modeli için doğru bir yardımcı.
 
Sağlıklı saç şekillendirme ve kurutma
Dyson mühendisleri; 150 derecenin üzerindeki aşırı ısının saçın yapısında geri dönüşü olmayan değişiklikler yarattığını, saçın güçsüzleşerek kırıldığını, sağlıksız ve mat görünmesine neden olduğunu keşfetti. Dyson Airwrap™ saç şekillendirici ve Dyson Supersonic™ saç kurutma makinesi saçı bu yüksek ısı zararından koruyor.
 
Dyson Airwrap™ saç şekillendirici; kuaföre gitmeye gerek kalmadan ve saça yüksek ısı uygulamadan hacimli bukleler ve doğal dalgalar yaratmanızı sağlıyor. Dyson Supersonic™ saç kurutma makinesi saçları hızlı bir şekilde kuruturken; yüksek ısı koruması teknolojisi sayesinde saçın doğal parlaklığını ortaya çıkarıyor.
 
Dyson Airwrap™ saç şekillendirici, Coanda etkisi adı verilen bir aerodinamik olguyu kullanarak havayı ısıyla birleştiriyor ve saçlarınızı yüksek ısı zararından koruyarak şekillendirme imkânı sağlıyor. Standart saç kurutma makineleri çok ısınabiliyorken, Dyson Supersonic™ saç kurutma makinesi yüksek ısı korumasıyla bu ısı zararını önlüyor. Saçın doğal parlaklığını koruyor ve elektriklenmesini engeliyor.

İlgili Makaleler