Yeni Nesil İçecek Jamu'nun Faydaları Neler?

Endonezya'nın yerel içecekleri arasında yer alan ve bir antioksidan kaynağı olan Jamu'nun faydalarını sizler için hazırladık...

Yeni Nesil İçecek Jamu'nun Faydaları Neler? Yeni Nesil İçecek Jamu'nun Faydaları Neler? Pinterest


 

Aslında tarihçesi oldukça eskiye dayanan jamu, Endonezya'nın yerel içecekleri arasında yer alıyor. Geleneksel şifalı bir içecek olan jamu, bağışıklığı güçlendirdiği için her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Virüs ve mikroplara karşı vücudu koruyan bu içeceğin temelinde zencefil, zerdeçal ve bal bulunuyor. Suyla istediğiniz kadar seyreltebileceğiniz jamu’ya dilerseniz Hindistan cevizi sütü, tarçın, kakule, karanfil ve muskat ekleyebilirsiniz. Yüksek antioksidan özelliğine sahip içecek kalp krizi riskini azaltıp kolesterol seviyesini düşürüyor.

Malzemeler

  • 1 bardak taze soyulmamış zerdeçal kökü
  • 1,5 su bardağı soyulmamış zencefil
  • 8 bardak su
  • 4 misket limonu suyu bal
Hazırlanışı

Zencefili ve zerdeçalı bir miktar suyla blender’a koyun ve yaklaşık bir dakika karıştırın. Daha sonra kalan suyla birlikte bir tencereye ekleyin. 15-20 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Karışımı süzmeden, bal ve limon suyunu ekleyerek tüketin.

Hazırlayan: Selin Çatay Erkmen

 












Benzer Haberler


 



Abonelik
InStyle Ekim 2021

12 Aylık InStyle Aboneliği Sadece 120 TL

InStyle'ın i-Pad versiyonuna yıllık
32,99 TL'ye abone olabilirsiniz

InStyle Ekim 2021

InStyle.com is part of the Group Medya. Style Network Copyright © Group Medya. InStyle is a registered trademark of Group Medya. All rights reserved.

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Giriş yaptığınız andan itibaren çerez kullanımını kabul etmiş sayılacaksınız.  Detaylı bilgi için tıklayın...
 X