Yeni Nesil İçecek Jamu’nun Faydaları Neler?

Aslında tarihçesi oldukça eskiye dayanan jamu, Endonezya’nın yerel içecekleri arasında yer alıyor. Geleneksel şifalı bir içecek olan jamu, bağışıklığı güçlendirdiği için her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Virüs ve mikroplara karşı vücudu koruyan bu içeceğin temelinde zencefil, zerdeçal ve bal bulunuyor. Suyla istediğiniz kadar seyreltebileceğiniz jamu’ya dilerseniz Hindistan cevizi sütü, tarçın, kakule, karanfil ve muskat ekleyebilirsiniz. Yüksek antioksidan özelliğine sahip içecek kalp krizi riskini azaltıp kolesterol seviyesini düşürüyor.

Malzemeler

  • 1 bardak taze soyulmamış zerdeçal kökü
  • 1,5 su bardağı soyulmamış zencefil
  • 8 bardak su
  • 4 misket limonu suyu bal

Hazırlanışı

Zencefili ve zerdeçalı bir miktar suyla blender’a koyun ve yaklaşık bir dakika karıştırın. Daha sonra kalan suyla birlikte bir tencereye ekleyin. 15-20 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Karışımı süzmeden, bal ve limon suyunu ekleyerek tüketin.

Hazırlayan: Selin Çatay Erkmen

 

İlgili Makaleler