Yeni Sezonun Ayakkabı Trendleri MICAM Milano’nun İstanbul Etkinliğinde Sunuldu

16-19 Şubat 2020 tarihleri arasında 89’uncu kez gerçekleşecek olan ayakkabı sektörünün önde gelen uluslararası ticaret fuarı MICAM, İstanbul’da bir sunum gerçekleştirdi. Her sezon %60’ı uluslararası olmak üzere yaklaşık 44.000 ziyaretçiyle dünyanın önde gelen ayakkabı fuarı olan MICAM, İtalyan Ayakkabı Sanayicileri Derneği Assocalzaturifici tarafından destekleniyor.

MICAM yetkilileri, yaklaşan ayakkabı trendlerini sunmak için Türk ve İtalyan ticari yetkililerini, Türk ayakkabı markalarını, ayakkabı üreticilerini, Türk moda basınını ve sektördeki en iyi isimleri bir araya getiren bir sunum yapmak üzere İstanbul’a geldi.

25 Kasım 2019’da Marmara Otel Taksim’de gerçekleşen etkinlik, İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Sgarbi’nin açılış konuşmasıyla başladı. Ardından ITA İstanbul (Italian Trade Agency Istanbul) direktörü Riccardo Landi’nin Türk-İtalyan ticari verilerini de içeren konuşmasıyla devam eden etkinlik, Assocalzaturifici Küresel Ticaret Birim Başkanı Matteo Scarparo’nun MICAM sunumu ile devam etti.

Scarparo, MICAM sunumuyla İtalyan ayakkabı endüstrisi ve Türkiye’nin İtalyan ayakkabı marka ve üreticileri için gelişmekte olan bir pazar olduğu ve MICAM’ın bu iki ülkeyi ayakkabı endüstrisi etrafında birleştirdiğinin altını çizerken, sunum sonrası WGSN Trend Uzmanı Veronica Crespi, 16-19 Şubat 2020 tarihlerinde Milano‘da yapılacak olan MICAM fuarında görücüye çıkacak olan 2020-2021 Sonbahar-Kış sezonu Kadın ve Erkek Ayakkabı Makro Trendleri için bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda gelecek yıla dair kadın ve erkek ayakkabı trendlerinin tema, renk ve detayları paylaşıldı.

İlgili Makaleler