Zerdeçal Etkisi

Ayurvedik öğretilerde baharatlar, enflamatuar ve antioksidan etkileriyle birer şifa kaynağı olarak görülüyor. Birçok cilt bakım markası da vücuda faydalı özellikleri sebebiyle baharatları içeriklerine dahil ediyor. Barındırdığı kürkümin ile bedenimize sağlık taşıyan zerdeçal içerikli ürünleri sizin için bir araya getirdik.
 

  • Hindistan’daki kadınların güzellik ritüellerinden esinlenerek yaratılan Dove Güçlendirici Bakım Kremi’nin içeriğinde bulunan zerdeçal yağı, saçlara kaybettiği ışıltıyı geri kazandırıyor. Yazın güneşin ve tuzlu suyun yarattığı yıpranmaları onarıyor ve saçları nemlendirerek tekrar güçlenmesine yardımcı oluyor. Dove Güçlendirici bakım kremi, 32,95 TL; gratis.com. 

 

  • Sonbahar ve kış aylarında parfümlerde fresh notalar geri planda kalırken baharatlar öne çıkıyor. Tom Ford Lys Fume akılda kalıcı ama bir o kadar da alışık olmadığımız zerdeçalı ana notalara taşıyor. Baharatsı notaların çiçeksi dokunuşlarla harmanlandığı koku, karakteristik bir duruşa sahip. Tom Ford Lys Fume EDP, 50 ml, 705 TL; sevil.com.tr. 

 

  • El hijyeninin vurgulandığı şu günlerde Rosece zerdeçalla birleşen zeytinyağlı doğal sabunuyla öne çıkıyor. Sabun, cildin nem dengesini koruyor, magnezyum açısından da zengin olduğu için cildin yaşlanma hızını yavaşlatıyor. Rosece zerdeçallı sabun, 13 TL; aktarsifakapisi.com. 

 

  • Sivilcelenmeye yatkın hassas ciltleri antioksidan özelliğiyle yatıştıran Neutrogena Soothing Clear serisinin etkin maddesi zerdeçal. Lekelenmeye meyilli ciltlerin bakım rutinin sağlayan seride bizim tercihimiz temizleme köpüğü. Cildi soymadan nazikçe temizlerken, suya dayanıklı makyajın bile tüm kalıntılarını ortadan kaldırıyor. Neutrogena Soothing Clear temizleme köpüğü, 34,95 TL; watsons.com.tr.

 

  • Cilde anında enerji veren pratik maskeler son dönemde favorimiz. Kiehl’s’ın Turmeric & Cranberry Seed yüz maskesi, doğal içeriği ile cildi destekliyor ve ışıltılı, sağlıklı bir görüntü veriyor. Ürünü, 10 dakika yüzde bekletip dairesel hareketlerle, ılık bir su yardımıyla durulamak gerekiyor. Kiehl’s Turmeric & Cranberry Seed Energizing Radiance yüz maskesi, 315 TL; kiehls.com.tr.

HAZIRLAYAN SELİN ÇATAY ERKMEN TASARIM ONUR ÇATAL

İlgili Makaleler