Zihinsel bakım pratiği

Yazıya Dökün!
Hiç aklınızda çok fazla şey olduğunu hissettiğiniz veya zihinsel dağınıklık yaşadığınız oldu mu? Eğer cevabınız evet ise hemen bir günlük tutarak zihininizi rahatlatmaya başlayabilir, hem de duygu ve streslerinizi tanımlayarak onların üstesinden daha kolay bir şekile gelebilirsiniz.

Zihninizi Genç Tutun!
Cildiniz gibi zihininizi de genç tutabileceğinizi biliyor muydunuz? Zihinsel jimnastik olarak da literatürde geçen bulmaca ve matematik oyunları gibi pratikler ile hafızanızı, konsantrasyonunuzu ve odaklanma becerinizi arttırabilirsiniz…

Egzersiz
Unutmayın ki ”sağlam kafa sağlam vücutta bulunur”! Egzersizin daha iyi bir ruh hali, uyku düzeni ve stresi azaltmaya yardımcı olan endorfini serbest bıraktığını biliyoruz. Düzenli aerobik egzersizin hafızayı ve bilişsel işlevi iyileştirmesinin yanı sıra artan kalp atış hızıyla beynimize daha çok oksijen taşınmasına yardımcı olarak beynin düşünme ve hafızayı kontrol eden bölümlerinde nöron oluşturur…

Ruhsal Temizlik Zamanı
Zihinsel arınma veya detoks fikri, vücudunuzu temizlemek veya detoks yapmakla aynıdır: belirli kötü şeylerden kurtulmak ve ortadan kaldırmak; sınırlayıcı inançlar, olumsuz duygular ve size himzet etmeyen alışkanlıklar… Mesele şu ki, zihinsel bir temizlik söz konusu olduğunda zihninizi olumlu düşüncelerle beslemek, iyi alışkanlıklar edinmek ve onu sağlıklı tutmak, aynı derecede önemlidir.

Huzur İçin Zaman Ayırın
Bir şey hakkında endişeli hissettiğinizde veya aklınızda çok şey olduğunda, hareketsiz veya sessiz olmak çok korkutucu olabilir. Düşüncelerimiz ve duygularımızla baş başa kalmaktan her zaman hoşlanmayız; bu nedenle dikkatimizi dağıtacak şeyler ararız.

Sakinliği Kucaklayın
Sakinliği kucaklamanın ve bu zihinsel dengeyi kurmanın en iyi yollarından biri meditasyondur. O kadar çok farklı meditasyon türü var ki, hoşunuza giden bir şey bulamamanız olası bile değil; ayrıca, sizler için en iyi meditasyonun hangisi olduğuna karar verirken sizler için hazırladığımız en iyi meditasyon uygulamalarına da göz atabilirsiniz….

Kendinizle Mücadele Edin ve Yeniliğe Açık Olun
Yeni şeyler öğrenmenin ve kendinize meydan okumanın yollarını bulmak, kişisel gelişimin en önemli anahtarıdır. İster yaratıcı bir şey yapıyor olun, ister eski bir yeteneğinizi yeniden keşfedin, kendinize küçük meydan okumaları koymanın sayısız yolu vardır… Bunu başarmak, daha fazla güven sahibi olmanıza, korkularınızın üstesinden gelmenize ve hatta yeni bir yetenek veya hobi keşfetmenize bile yardımcı olabilir.

Dijital Detoks
Telefonunuzu ne sıklıkla kapatırsınız? Şu anda internet tarayıcısında açık olan kaç sekme var? Birçoğumuzun dijital araçlarımıza bağımlı hale geldğini söylemek yanlış olmaz. Dijital teknolojinin üretkenliğimizi arttırması ve bize zaman kazandırması amaçlanmış olsa da, çoğu zaman tersi yaşanmaktadır… Bütün bir günü telefonsuz, bilgisayarsız, tabletsiz veya televizyonsuz geçirmek imkansız olsa da sadece günlük olarak bir saatlik dijital detoks ile başlayabilirisiniz; emin olun farkı hemen anlayacaksınız.

İlgili Makaleler