Naif Ve Yalın

  • Bu koleksiyondaki favori parçalarınız neler?

Tek renk uzun elbiseler favorim, bir de fiyonk detayı takılıp çıkarılabilen saten krep beyaz gömlek.

  • Sizce bir tasarımı “zamansız” hale getiren dokunuşlar nelerdir?

Yıllarca bakmaktan sıkılmıyorsak ve hem çok yeni bir duruşu olup hem de dolabımızdaki ömürlük bir klasik parçaya dönüşüyorsa zamansız bir parçadır.

  • Tasarladığınız ilk şey neydi?

Profesyonel anlamda tasarladığım ilk şey yıllar önce dereceye girdiğim yarışma koleksiyonumdu.

  • Bir koleksiyonu hazırlama aşamasında en çok keyif aldığınız ve en çok zorlandığınız anlar neler?

En çok araştırma ve mood board aşamalarını seviyorum. En zorlayıcı süreç defile parçaları ve ticari koleksiyonlar arasında gidip gelirken koleksiyon ruhunu kaybetmeden üretebilmek ve yepyeni tasarımlar yaratmak.

  • Koleksiyonlarınızda kullandığınız kumaşları neye göre belirliyorsunuz, özel olarak her koleksiyonunuzda bulunmasını istediğiniz bir kumaş tercihiniz var mı?

Hacimli, tok kumaşlara bayılıyorum özellikle ipek organzeler ve mükemmel dokulara sahip sert maskulen gömlek kumaşlarını çok seviyorum.

  • Nihan Peker Kadını’nı üç kelimeyle tanımlar mısınız?

Naif, sade, zevkli.

  • İlhamınızı nelerden alırsınız?

Hayata dair her şey bana ilham verebiliyor. Doğa uzun zamandır bana çok zengin kaynaklar sunuyor koleksiyonlarım için. Sonbahar yaprakları, çiçekler ve deniz son koleksiyonlarımın ilham kaynağı oldu.

  • Günlük hayatta sıkça kendinize hatırlattığınız bir mottonuz var mı?

Kalbinin sesini dinle.

  • Yansıma” teması size ne hissettiriyor?

Bana ilk hissettirdiği şey şeffaflık, yeni bir bedende bu formun modern bir yüzle yeniden yorumlanması ve bunun benden size yansıması.

  • Modanisa ile yaptığınız iş birliğinde sizi en çok heyecanlandıran noktalar nelerdi?

Birçok kişiye ulaşacak olmak ve Nihan Peker tasarımlarını hem günlük hem de daha şık halleriyle sunup bunu bir de defile ile taçlandırıyor olmak çok heyecan verici. Çok özel detayların ve renklerin olduğu, sade ve modern bir koleksiyon oldu. Umarım gören herkes için aynı etkiyi yaratır, çok mutlu ve heyecanlıyız.

  • Bu iş birliğinden çıkan koleksiyonda bizi neler bekliyor?

Hem günlük hem de özel günlerimizde bize eşlik edebilecek hayat kurtarıcı abiye parçalar var. İddialı ve cesur renklerle bu yazın şık kombinlerini süsledik. Çok yalın ve tam bir Nihan Peker kadını olabileceğiniz minimal parçalar da koleksiyonda çok fazla, özellikle gömlek tasarımları. Yıllarca sizinle kalabilecek zamansız bir koleksiyon.

  • Tasarımlarınızı yaparken sizi en çok ne heyecanlandırır?

En çok hala heyecanlanabiliyor olmak motive ediyor beni çünkü günümüz dünyasındaki monotonluktan çıkıp bizi heyecanlandıran bir şeyler bulabilmek bence çok büyük bir lüks. Hayatımın mesleğini yaptığım için çok mutluyum ve her güne büyük bir heyecanla
uyanıyorum.

  • Defilelerinizden sonra aldığınız geri dönüşlerden biraz bahseder misiniz?

Defile sonrası fikirlerini sabırsızlıkla beklediğim ve sunmaktan büyük keyif aldığım çok değerli insanlar var. Ayrica koleksiyonlarımı izleyen, kıymet verip gelen ve tasarımlarımı giyen herkesin fikri benim için çok değerli. 

  • Günlük hayatınızda birini gördüğünüzde içinizden kıyafetlerini eleştirir misiniz?

Aslında günlük hayatta pek o gözle pek bakmamaya gayret etsem de ister istemez zihnimde bir fikir beliriyor. Keşke başka türlü giyinseydi daha çok yakışırdı diye düşündüğüm çok an oldu, fikrim sorulursa da tabi ki söylemekten kaçınmıyorum.

İlgili Makaleler