2020 Yazında Seyahat Edebilecek Miyiz?

COVID-19 hala tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Bu kriz süresince ailemizle, arkadaşlarımızla arayı açmamak için hepimiz büyük çaba sarfediyor bir yandan da endişelerimizin esiri oluyoruz. Havalar ısındıkça aylardır hayalini kurduğumuz tatil planları aklımıza geliyor ve tüm bunların ne zaman sona ereceğini, hayatlarımızın ne zaman normale döneceğini merak ediyoruz. Peki, 2020 yazında tatile gidebilecek miyiz gerçekten? 

Ne Zaman Seyahat Etmeye Başlayacağız? 
COVID-19’un etkileri günden güne değişiyor. Yetkililer bu yüzden seyahat konusunda kesin bir tarih veremiyor. Şu anda dünyada birçok ülkeye giriş ve çıkışlar hala kapalı. Eğer tatil planı yapıyorsanız yakın bir tarihe bilet almamanızı ve gidişatı her gün kontrol etmenizi öneriyoruz. 

Uzmanlar Bu Konuda Ne Diyor? 
Optimist bir yanıta ihtiyacınız varsa seyahat acenteleri bu sene geç yaz tatili uygulamalarının yapılabileceğinden bahsediyor. Kesin olmamakla birlikte Ağustos sonu ve Eylül başı, eğer her şey yolunda giderse, seyahat edilebileceğini öngörüyorlar. Fakat doktorlara göre bu çok da mümkün değil. Sonbaharda ikinci ve üçüncü dalga ihtimallerini göz önünde bulunduran sağlık çalışanları aşının yapılması için gelecek seneye kadar zamana ihtiyaç duyduklarını ve aşı olmadan böyle bir risk alınmaması gerektiği görüşünde. 

Cruise Gemileri ile Seyahat Edilebilir Mi? 
Maalesef hayır. Cruise gemileri Temmuz ayının sonuna kadar denize açılmayacak, sürece göre bu tarih uzatılabilir. 

Önceden Alınmış Biletler, Yaptırılmış Rezervasyonlar
Havayolları bu belirsiz zamanda müşterilerini mağdur etmemek için ellerinden geleni yapıyor; biletinizi açığa alabilir veya belli bir miktar geri ödeme talep edebilirsiniz. 
Konaklama için tercihinizi Airbnb’den yaptıysanız geri ödeme alabilirsiniz. Ayrıca Four Seasons, Marriott Hotels, Ritz-Carlton, Sheraton, Westin, Renaissance, Residence Inn, Hilton Hotels, Waldorf Astoria, DoubleTree, Hampton Inn, Wyndham Hotels, Ramada, Days Inn, Super 8, Travelodge, Hyatt Hotels, Andaz, Thompson Hotels, Joie de Vivre, Kimpton Hotels, InterContinental, Holiday Inn ve Crowne Plaza’daki rezervasyonlarınızı check-in’den önceki 24 saate kadar iptal edip geri ödeme alabilirsiniz. 

İlgili Makaleler