2021 Grammy Ödül Töreni’ne Dair Bilmeniz Gereken Her Şey

Oscar ve Met Gala’nın yanı sıra Grammy Ödül Töreni de eğlencesi ve ihtişamıyla yılın en özel gecelerinden biri. Peki bu 14 Mart’ta gerçekleşmesi planlanan gecede bizi neler bekliyor? 
 

  • 2021 Grammy Ödülleri ne zaman gerçekleşecek?

Tören önce 31 Ocak 2021’de gerçekleşecekti, ancak pandemi nedeniyle bu tarih 14 Mart 2021’e ertelendi.
 

  • 2021 Grammy Ödüllerine kim ev sahipliği yapıyor?

Daily Show’dan Trevor Noah geceye ev sahipliği yapacak. Haberle ilgili açıklaması ise şöyle: “Grammy’lerin şarkı söylememi veya En İyi Pop Albümüne aday gösterilmemi reddetmesi beni son derece hayal kırıklığına uğratmasına rağmen, bu uğurlu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan heyecan duyuyorum.” Noah, 2020 Grammy Ödülleri’nde En İyi Komedi Albümü kategorisinde Dave Chapelle’e yenildi, bu nedenle komedyen, “gecede kazanamayan tüm harika sanatçılara omuz verecek” konumda olduğuna inanıyor.
 

  • 2021 Grammy Ödülleri nerede yapılacak?

Variety‘ye göre, bu yılki tören, sanatçılar, adaylar ve birkaç seçkin konuktan oluşan seyircilerle Los Angeles Kongre Merkezi’nin “içinde ve çevresinde” gerçekleşecek. 
 

  • 2021 Grammy Ödülleri’nde kimler sahne alacak?

Kayıt Akademisi, 14 Mart’ta sanatçıların tam listesini açıkladı ve Cardi B, BTS, Billie Eilish, Doja Cat, Haim, Dua Lipa, Megan Thee Stallion, Harry Styles ve Taylor Swift’i içeren kadroyu duyurdu. (BTS ARMY’nin çığlıklarını şimdiden duyabilirsiniz.) Ayrıca sahneye Bad Bunny, Black Pumas, Brandi Carlile, DaBaby, Mickey Guyton, Brittany Howard, Miranda Lambert, Lil Baby, Chris Martin, John Mayer, Maren Morris, Post Malone ve Roddy Ricch de çıkacak. 
 

  • 2021 Grammy Ödülleri farklı mı olacak?

Bu yılki tören öncesinde dikkat edilmesi gereken birkaç değişiklik var ve bunlar yalnızca pandeminin gerektirdiği değişiklikler değil. Emmy ödüllü yapımcı Ben Winston (Carpool Karaoke), 40 yıldır gösteriyi yöneten Ken Ehrlich’ten devralıyor. Belki daha da önemlisi, Kayıt Akademisi’ne göre, “müzikal ortamla gelişmek, adaylık sürecinin ve kurallarının daha şeffaf ve adil olmasını sağlamak için” bir dizi kategori hafifçe yeniden düzenlendi.

Daha spesifik olarak, En İyi Kentsel Çağdaş Albüm, En İyi Progressive R&B Albümü,
En İyi Rap / Sung Performansı En İyi Melodik Rap Performansı,
En İyi Latin Pop Albümü En İyi Latin Pop veya Urban Albüm,
En İyi Latin Rock, Urban veya Alternatif Albüm olarak yeniden adlandırıldı.
En İyi Latin Rock veya Alternatif Albüm. Elbette! Ayrıca, En İyi Yeni Sanatçı için aday gösterilen bir sanatçının sahip olabileceği şarkı sayısı konusunda artık bir sınırlama yok.

İlgili Makaleler