2022 Sonbaharın Trend Rengi: Morun Her Tonu

Clog model terlikler, cutout detaylı kıyafetler gibi yeni ve göze çarpan trendleri denemek cazip gelse de gardırobumuzda var olan parçalardan en iyi şekilde yararlanmanın birçok yolu var. 2022 Sonbahar modası da buna şans tanıyor! Barbiecore pembesinin yerini almaya başlayan mor renkte giysi ve aksesuarlarımız için bu sezon fırsat doğuyor.

Mor çılgınlığını ilk kez bu senenin ilk zamanlarında New York Moda Haftası’nda fark ettik. Açıktan konuya, maviye veya pembeye çalan birçok farklı tonunu PatBO, Coach, Prabal Gurung gibi markaların sonbahar koleksiyonlarında gördük. Sonrasında ise Londra, Milano ve Paris Moda Haftalarında da moru görmeye devam etmemiz, bu rengin yükselişinin tesadüf olmadığını kanıtlamış oldu.

Kullanışlı bir renk olması sebebiyle mevsim geçişlerinde kullanmak için oldukça ideal. Parlak mor yazlık elbisenizin üzerine bir hırka atabilir veya kalın kışlık giysilerinizi mor bir pantolon ile hareketlendirebilirsiniz.

Ünlü isimler ve onların stil danışmanları da şu sıralar mor rengin yükselişte olduğunun farkındalar. Florence Pugh’nun Venedik Film Festivali’nde giydiği takımı favori görünümlerimiz arasında. Don’t Worry Darling filminin oyuncusu mor renkte bir çift topuklu ayakkabı giyip yanına da mor bir çanta almıştı. Oyuncunun baştan aşağı tek renk görünümü hafızamıza kazındı.

Birkaç gün sonra, 2022 Emmy Ödül Töreni’nde Sandra Oh, payetli mor takım elbisesi ile göz kamaştırıcı bir kırmızı halı görünümü sergiledi.

Günlük stiliniz için gereken ilhamı da Lily-Rose Depp’ten alabilirsiniz. HBO’nun The Idol dizisinin yıldızı, kısa bir süre önce mor eteğini beyaz bir üst ile bir araya getirerek rahat, sevimli bir spor görünüm yarattı.

Alternatif olarak, baştan aşağı mor giyinmek sizi iyi hissettirmiyorsa ya da moru başka canlı renklerle bir arada kullanmak hoşunuza gitmiyorsa, bu rengi aksesuarlarınızda tercih edebilirsiniz. Mor bir çanta tüm görünümünüzü övebilir!

Yıl boyunca pastel tonlar revaçta olsa da kış mevsimi gelince gardırobunuzdaki koyu tonları ortaya çıkarabilirsiniz. Koyu mor bir uzun kollu üstü bir yeleğin veya süveterin altına giyerek kıyafetinize kolaylıkla bir merak unsuru katabilirsiniz.

Eğer daha fazla fikre ihtiyacınız varsa, 2022 Sonbahar defilelerinden ilham alabilirsiniz.

Carolina Herrera

Marka, şık ve katmanlı bir elbise ile mor rengi yeniden canlandırıyor.


Coach

Mor bir tişörtün yardımıyla günlük kombininizi bile heyecan verici bir hale getirebilirsiniz.


Bronx & Banco

Cutout tulum gibi seksi stillerde mor renk kendini daha da fazla belli ediyor.


PatBO

Kadife mor bir elbise ve dizde çizmeler, serin günler için çabasız bir şıklık yaratmanızı sağlayabilir.


Tory Burch

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu renk nötr tonlarla birlikte kullanılınca patlar. Moru bejin tonları ile kullanmayı deneyebilirsiniz.


Prabal Gurung

Canlı mor bir kazak gerçek anlamda mevsimlik bir zorunluluktur!


Blumarine

GettyImages-1372634257-2000-174161ecdbab4abf8d522f93a441ffed.jpg (750×1125)

Kombininize kırmızı rengi de ekleyerek görünümünüzü güçlendirebilirsiniz.


Richard Quinn

Mor ve pembe ikilemesi hatasız bir kombinasyon olmaya devam ediyor.


Chet Lo

Özellikle dokulu bir giysi söz konusuysa, mor asla sıkıcı bir renk olmaz!


Alberta Ferretti

Eğer kendinize yakışan spesifik bir ton bulamıyorsanız, birkaç tanesini aynı anda giymeyi deneyin!


Jil Sander

Bir çift uzun opera eldiveni, uzun mor bir elbiseye asil bir görünüm katacaktır.


Off-White

Morun daha parlak tonları, kalabalıkların içerisinde sizi öne çıkaracak!


Balmain

Eğer daha sade bir stile sahipseniz, pastel tonları tercih edebilirsiniz.


Dior

Bu cesur renkten hala çekiniyorsanız, kombininizin majör parçaları yerine çorap, ayakkabı veya küpe gibi detaylarda moru kullanmayı deneyebilirsiniz.

Yazı: Öykü Gönül

İlgili Makaleler