2022’nin ilk Merkür Retrosuna Hazırlanıyoruz

Bu yıl 4 kez tekrarlanacak Merkür retrolarının kapıda olan ilki, 14 Ocak’ta Kova burcunda başlayarak 4 Şubat’ta Oğlak burcunda son bulacak. 

Merkür Retrosu genelde hayattaki bitişlere işaret etse de, bu gerilemenin aynı zamanda hali hazırda devam eden Oğlak burcundaki Venüs retrosuna denk gelmesiyle birlikte kişiler arası iletişimi, özellikle de aşk ilişkilerini bir hayli hareketlendirmesi bekleniyor. 
Venüs ve Merkür’ün bir araya gelmesi, bizi yeniden düşünmeye, olayları şekillendirmeye ve ilişkiler içi iletişimimizi dönüştürmeye sevkedecek. Bu gezegensel birleşim eski sevgililerden gelecek haberlere ve adımlara işaret etse de astrologların tavsiyesi kapıyı çalan geçmiş insan ve olayları bu dönemde içeri almamanızdan yana çünkü bilindiği üzere, retroyla gelen retroyla gidecektir. 

Kova burcunda başayan gerileme, hali hazırda bir Merkür retrosu klasiği olan teknolojik ve elektronik aletlerde yaşanabilecek sorunlara dair ihtimalleri daha da arttırırken bu dönemde sosyal medya da dahil olmak üzere teknolojik konulara dair tüm girişimleri retronun bitişine saklamanız öneriliyor. Tabii bir Merkür retrosu klasiği olarak seyahat planlarını da herhangi bir aksiliğe uğramamak adına 4 Şubat sonrasına bırakıyoruz.

Özellikle Terazi, Akrep, Boğa ve Koç burcunun fazlaca etkileneceği yılın ilk retrosunda kaçınmamız gereken durumlar konusunda yeniden hafızalarımızı tazeledik fakat “Peki ne yapmam gerek?” dediğinizi duyar gibiyiz.

Retronun artık hepimizin ezbere bildiği negatif yönlerine odaklanmak yerine bu gerileme sürecini kendinizi arındırmak, arkanıza yaslanıp durum değerlendirmesi yapmak ve yarım bırakılan konuları toparlamak için bir fırsat olarak görebilirsiniz! Astrologlar, bu dönemin doğada vakit geçirmek, yaşam alanınızdaki fazla eşyaları ayıklamak, mesaj, e-posta ve DM ‘lerinizi temizlemek için ideal olduğu konusunda hemfikir. 

 

İlgili Makaleler