2023 Altın Küre Ödülleri’ne Dair Bilmeniz Gereken Her Şey

Ödül sezonu takviminden 2022’yi çıkardıktan sonra, Altın Küre 2023 için Ocak ayında resmi bir törenle geri dönmeye hazırlanıyor. 

Her ne kadar geçen yılın ödül sahipleri kabul konuşmalarını yapma ya da kırmızı halıda yürüme şansı bulamamış olsalar da, Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin daha kapsayıcı olacağına dair verdiği sözle şov NBC’de tüm gücüyle geri dönecek. 

Film ve televizyon dünyasının en iyilerini onurlandıran ödül töreni, genellikle Emmy Ödülleri ve Akademi Ödülleri’nde kendi kulvarlarına çekilen ünlüleri bir araya getirmesiyle biliniyor. 2023’ün adaylarının açıklanma tarihi ise 12 Aralık. 

Ünlüler şimdiden Globes’un dönüşü hakkında yorum yapmaya başladı. The Whale filminde rol alan ve bu sezon hemen her ödül töreninde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmanın favorisi olan Brenden Fraser, geceye katılmayacağını “Hollywood Yabancı Basın Birliği’ne duyduğum saygıdan çok Hollywood Yabancı Basın Birliği ile bir geçmişim var. Hayır, katılmayacağım” sözleriyle açıkladı. Sözleri, Fraser’ın 2003’teki bir etkinlikte kendisini taciz ettiğini söylediği HFPA’nın eski başkanı Philip Berk’e karşı 2018’de ortaya attığı iddialara atıfta bulunuyor. Berk, 2021 yılında, Black Lives Matter’dan “ırkçı bir nefret hareketi” olarak bahseden bir makaleyi HFPA üyeleriyle paylaştığı için ihraç edilmişti.

Tom Cruise, 2021’de Jerry Maguire ile En İyi Erkek Oyuncu, Born on the Fourth of July ile En İyi Erkek Oyuncu ve Magnolia ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülleri olmak üzere Altın KüresinHFPA’ya iade etmişti.

İlgili Makaleler