8 Nisan’da Gerçekleşecek Terazi Dolunayının Burcunuza Etkileri

Yeniden doğuşun sembolü olan Koç burcunun günlerini geçirirken kendimizi global koronavirüs tehdidine karşı korumaya çalışıyor ve tüm olumsuzluklara rağmen umudumuzu kaybetmemeye çalışıyoruz. Umut etmek aynı zamanda olanı olduğu gibi kabul etme gücü de bulmak demektir. İçinde bulunulan şartlarda en iyi şekilde varolmaya devam etmek için kendimizi çizgide tutmaya yardımcı olur. 
Kademeli değişimler şu an size hiç olmadığı kadar iyi gelecek. Hayatınızla ilgili memnun olmadığınız konuların %5’inde bile bir değişim gerçekleştirmeniz büyük resme baktığınızda bunun ödülünü alacağınızı ya da aldığınızı kanıtlayacak. Bu %5’lik pozitif hareket grafiğinizin yükselen bir doğrultuda ilerlemesini sağlayacak ki şu an hepimizin tek ihtiyacı bu. Neyse ki aşk ve güzelliğin gezegeni Venüs, şu sıralar İkizler burcunda seyrediyor, sosyal mesafe günlerinde bundan yararlanarak sizin için fiziksel ya da ruhsal bazı şeylerin ne anlama geldiğini yeniden tanımlayabilirsiniz. 
13 Mayıs’ta retroya girecek olan Venüs bu gerileme hareketini 25 Haziran’a kadar sürdürecek ve İkizler burcunda neredeyse dört ay kalacak ki bu normalinden çok daha uzun bir süre (7 Ağustos’a kadar). İkizler burcu hayatınızdaki iletişimleri, kısa mesafe seyahatlerini, network’u yönetir işte bu yüzden önümüzdeki birkaç ayın maddi-manevi bağlantılarınızı yeniden tanımlama ve anlamlandırmayla geçeceğini düşünmeniz yanlış olmaz. Bu süreçte hepimiz yeni normallerimizi yaratmaya çalışacağız. 
İletişim kurmanın, sevmenin, uzak mesafede birlikte olmanın ne anlama geldiğini keşfettiğimiz bugünlerde kendimize hatırlatmamız gereken en önemli şey dibe vurmadan yukarı çıkamayacağımız olmalı. Mars-Satürn kavuşumu ve Jüpiter ile Plüton’un mevcut durumu sizi içinizde gizli kalmış hazineleri keşfetmeye yönlendirsin. Bunun için kendinize şu soruları sorabilirsiniz: 
Bu krizle birlikte benliğimde ne gibi şeyler değişiyor? 
Nasıl daha şefkatli ve minnettar bir insan haline gelebilirim? 
Neleri başarabileceğimin gerçekten farkında mıyım? 
Kimi affedebilirim? Neyi bağışlayabilirim? Hangi yüklerimden kurtulabilirim? 
Garanti gördüğüm ama aslında hiç de öyle olmayan aksine benim için bir hediye olan en son şey neydi? 

8 Nisan’da Terazi Burcunda Gerçekleşecek Olan Dolunay’ın Etkileri Nelerdir? 
7 Nisan’ı 8’ine bağlayan gece Güneş Koç’tayken tam karşısında Terazi burcunda gerçekleşecek dolunay bizden iyileşmek için daha adaletli ve merhametli olmamızı bekliyor. Koç arketipi kimlik üzerine odaklanırken tma tersi Terazi ilişkilerimizde, birlikteliklerimizde ve toplumda kim olduğumuza dikkat çeker. Ben değil biz anlayışını hayatımızın ortasına koyar. İşte bu yüzden ilişkilerimizi nasıl sürdüreceğimiz ve nasıl daha derinleştirebileceğimizle ilgilenerek bu sosyal mesafe günlerinde yeni normalimizi yaratmaya çalışmalıyız. 
Terazi dolunayından yalnızca birkaç saat önce Mars, Uranüs’e kare açı yapacak. Unutmayın Mars agresyonun gezegenidir, Uranüs ise devrimin. Yani bu demek oluyor ki hisler derinleşebilir, karmaşıklaşabilir. Kendinizi kapana kısılmış ve çok asabi hissedebilirsiniz. 
Şöyle yapacağız: Mars, Kova burcunda; devrimin sembolü Uranüs, Boğa burcunda. Boğa burcunun yöneticisi Venüs olduğu için çözümü onda aramalıyız. O da İkizler burcunda. Yani bu demek oluyor ki içinde bulunduğumuz toplumla birlikte çözümler üretmeliyiz.
İkizlerin yöneticisi Merkür Plüton ve Jüpiter’e 60 derecelik açıyla Balık burcunda; en iyi çözüm içerde, içimizde. Bugün tam zamanı. Ruhsal olarak neye, ne kadar bağlı olduğumuzu hissetmemiz lazım. Belirsiz zamanlarda krizi fırsata çevirerek kendimizi tanımalı ve içinde bulunduğumuz aile, ev, ilişki ve işe karşı hissettiklerimiz hakkında dürüst olmalıyız. 
Terazi burcundaki dolunay sırasında Merkür, Jüpiter ve Plüton’a 60 derecelik açı yapacak. Bu da COVID-19 salgının yoğun bir şekilde devam edeceğine işaret ediyor. Kozmik olarak konuşmak gerekirse bu durumdan sevgi, şefkat, dua, meditasyon, şükür, bağış gibi yüksek frekansa sahip eylemler krizleri en az hasarla atlatmamıza yardımcı olacaktır. 
İlerleyen haftalarda yaralı şifacı Chiron yıldızını pistte göreceğiz. Venüs, Mars ve Chiron birbirlerine 60 derecelik açı yapacak. Peki bu ne anlama geliyor? Terazi dolunayının ardından tüm dünyada şifayı hissetmeye başlayacağız. O yüzden katarsis gözyaşları ve çığlık atma isteğine karşı koymayın, dilerseniz müziği son ses açıp çılgınca dans edin. Acıyı sindirmek için kendinize zaman verin ve zamanı geldiğinde sevginin içeriye buyur edin. Merkür nihayet Balık burcundaki zamanını tamamladıktan sonra, Koç burcuna geçecek. Benim fikrim, bu süreçte COVID-19’la mücadelemizin pozitif anlamda ilerleyebileceği yönünde. 
Bunu birlikte atlatacağız. 

İlgili Makaleler