Atık denim kumaşlar aksesuarlara ilham oluyor

16 Şubat 2026
Atık denim kumaşlar aksesuarlara ilham oluyor

200 yılı aşkın köklü mirası ile öne çıkan ikonik denim markası Wrangler, sürdürülebilirlik alanındaki ilham verici projelerine bir yenisini ekledi. Atık denim ürünleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi Yasemin Yorulmazer’in kullandığı ileri dönüşüm teknikleriyle doğa ve seyahat etmenin sınırsız özgürlüğüne odaklanan zamansız aksesuarlara dönüştü.

Wrangler, Western modası

Western modasını çevreci bir yaklaşımla harmanlayan Wrangler, sezonlardır üniversite öğrencileriyle gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik çalışmalarının sayısını artırmaya devam ediyor. 14 Şubat Sevgililer Günü döneminde özel bir projeyi hayata geçiren Wrangler, atık materyalleri yepyeni aksesuarlara dönüştürdü.  

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi Yasemin Yorulmazer’in atık denim kumaşlarla tasarladığı çanta charm’ları ve bagaj etiketleri, Wrangler’ın doğduğu Kuzey Karolina topraklarının zorlu koşullarında bile çiçek açmayı başaran yaban çiçeklerinin dirençli ruhundan ilham alıyor. Tasarımların odağındaki seyahat tutkusu; doğanın sınırsız özgürlüğünü her rotaya eşlik edecek fonksiyonel aksesuarlara yansıtırken, ham denim aplike teknikleri ve serigrafi baskılarla projeye zanaatkâr bir derinlik katıyor.

Denim kumaşlarla sürdürülebilirlik

Kuzey Karolina çiçeklerinin formları, renkli denim katmanlarıyla boyut kazanan ilk tasarım grubunda hayat buluyor. İkinci grupta, serigrafi baskılı etiketler tasarımın grafik dilini güçlendiriyor. Keşif dolu bir yolculuğun kişisel hatırasını simgeleyen baş harf detayları ise her parçayı kullanıcıya özel, eşsiz birer anı haline getiriyor. Bu ilham verici iş birliği, Wrangler’ın dayanıklı DNA’sını modern bir keşif arzusuyla buluşturarak, doğanın vahşi ve özgür güzelliğini her yere taşımayı hedefliyor.

Daha Fazla İçerik

Ashley Joy’un yeni serisi Matcha Gloss ile yeni nesil ışıltılı saç bakımı Ashley Joy’un yeni serisi Matcha Gloss ile yeni nesil ışıltılı saç bakımı

Ashley Joy’un yeni serisi Matcha Gloss ile yeni nesil ışıltılı saç bakımı

Yeni Ashley Joy Matcha Gloss Serisi ile saç bakımında ışıltının yeni çağı başlıyor.
StyleIn – Ayşe Pirinççioğlu StyleIn – Ayşe Pirinççioğlu

StyleIn – Ayşe Pirinççioğlu

İstanbul’un köklü ve seçkin semtlerinden Cihangir’de, yüksek tavanlı eski bir apartman dairesinde Ayşe Pirinççioğlu’nun zarif evine konuk olduk.