A Vitamini İçeren Cilt Bakım Ürünleri Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

1. NIGHT CAPSULES 
Elizabeth Arden’in ceramide ve retinolü birleştirerek kırışıklıklarla savaşan kapsül formundaki serumu özellikle gece kullanımına uygun. Cilt dokusu üzerinde yaşlanma belirtisi olarak oluşan lekeleri azaltarak daha parlak bir görünüm sağlıyor. Temiz yüz ve boyuna parmak uçlarıyla uygulamak gerekiyor. Şişenin içerisinde 60 adet kapsül bulunuyor.Elizabeth Arden Ceramide Retinol Capsules serum, 803 TL; beymen.com.

2. OVERNIGHT CREAM
Dermatologica Repair’in aktif mikrokapsül formda retinol içeren formülünde C vitamini de bulunuyor. Ürün ton eşitsizlikleri ve kırışıkları azaltırken nem kaybını da önleyerek ince çizgi oluşumunu engelliyor. Daha önce retinol içeren formüllü kremleri kullanmış olan ciltlere uygun. Tek başına veya nemlendirici bir krem içerisine karıştırılarak sürülebiliyor. Renklendirici veya yapay koku içermiyor. 
Dermalogica Overnight Retinol Repair 1% krem, 1.300 TL; dermalogica.com.tr. 

3. RUBY CRYSTAL EYE CARE
Dr. Brandt 24/7 Retinol, göz çevresini canlandırarak kırışıklıklarla savaşıyor. Zeytin özünden sağlanan anti-inflamatuar ve antioksidan özelliğiyle kızarıklık ve strese karşı mücadele ederek cildi yatıştırıyor, nemlendiriyor. Sabah ve akşam günde iki defa kullanılması gerekiyor.
Dr. Brandt 24/7 Retinol Ruby Crystal göz bakımı, 495 TL; sevil.com.tr.

4. EXPRESS EYE MASK
Vücudun en hassas bölgelerinden biri olan göz çevresine özel bakım sunan Shiseido Benefiance Express Eye Mask, gün içerisinde yorgunluğa bağlı oluşan donuklaşmayı azaltmayı hedefliyor. İçerdiği retinoid türevleriyle cildi yumuşatıyor ve kırışıklık görünümüyle savaşıyor. 15 dakikalık bir uygulamayla mor halkaların önüne geçen ürün Pure Retinol Micro-Infusion teknolojisi sayesinde cilt tarafından hızlıca emiliyor.
Shiseido Benefiance Express göz maskesi, 510 TL; makyajtrendi.com. 

5. RENEWAL YOUTH NIGHT CREAM
Üç aktif retinol teknolojisi barındıran nemlendirici, ciltteki ince çizgilerle savaşırken cilt tonunu da eşitliyor. Peptit bakımından zengin kırmızı yosun özü ile cilt elastikiyetini artırmayı ve yüz ovalinin toparlanmasını destekliyor. Cildi nemlendiriyor ve gece boyunca sıkılaştırıyor. Geceleri, temiz cilde kullanılması öneriliyor.
Murad Renewal Youth Cream gece kremi, 1.293 TL; guzellikburada.com.

6. GRANACTIVE SOLUTION
Cildin yağ dengesini bozmadan yaşlanma belirtilerinin önüne geçen The Ordinary Granactive Retinoid 5% in Squalane konsantre, nemlendirici öncesi cilde masajla yediriliyor. Deri altına işleyen formülünde bulunan retinoid cildi gençleştirirken sivilce oluşumunu da engelliyor. Yaşlanma belirtileriyle savaşıyor. Su bazlı bir ürün olduğu için yağlı ciltler tarafından bile hızla emiliyor. 
The Ordinary Granactive Retinoid 5% in Squalane konsantre, 280 TL; shimmer.com.tr. 
 

YAZI SELİN ÇATAY ERKMEN

İlgili Makaleler