Acqua di Parma, ‘Kırmızı Altın’ Zafferano’yu Tanıttı

Dünyaca ünlü lüks ve niş parfümlerin Türkiye’deki temsilciliğini üstlenen NeoBloom, Acqua di Parma’nın yeni parfümü Zafferano’yu düzenlediği etkinlikle tanıttı. Cemiyet hayatından önemli isimlerin katıldığı etkinlikte, özgün lüksün büyüleyici dünyasının kapıları aralandı.

Acqua di Parma’nın Türkiye distribütörü NeoBloom’un Kurucu Ortakları Birgül Ulucan Öztürk ve Gamze Ulucan ev sahipliğinde 19 Eylül Salı günü, Çırağan Palace Kempinski’de düzenlenen lansmanda, Zafferano’nun kompozisyon tekniği, nota sırları ve doğuş hikayesi katılımcılarla paylaşıldı. Lansmanda, koku deneyiminin yanı sıra parfüm şişelerine Venedik terrazzo tekniğinden esinlenen tasarım uygulaması da yapıldı.  

Tarihi, zanaatkârlığı ve kültürü harmanlayan “Kırmızı Altın”ın kutlaması

Mükemmellik, zanaatkârlık ve İtalyan stilinin küresel simgesi Acqua di Parma’nın en yeni harikası Zafferano. Venedik kompozisyon tekniği terrazzodan aldığı ilhamı sofistike ağırbaşlılığı, rafine lüksü ve çekingen güzelliğinde yaşatan Zafferano, koku dünyasında zarif bir fısıltı.

Acqua di Parma Zafferano koku dünyasında zarif bir fısıltı, zengin tarihini ve kültürel değerini anlayanlara ithaf edilen, kendinden emin bir koku. Gün batımı kırmızısı çizgileriyle dikkat çeken, nadir ve mistik safran ‘kırmızı altın’. Acqua di Parma, Zafferano’da parlak rengi ve yoğun aroması ile dokunduğu her şeye zengin, kalıcı bir ışıltı katan ‘kırmızı altının’ doğasından gelen ihtişamı, narenciye notası ile vurgulayıp, sıcaklığını ve derinliğini aydınlatıyor. Böylece ortaya benzersiz, ışıltılı ve baharatlı bir his çıkarıyor. Altın kıvılcımlar güçlü baharatın üzerinde dans ederken, portakal çiçeği, Arap yasemini ve sardunyanın esansiyel yağları arasından bir çiçek dokunuşu parlıyor ve formülün kalbini daha da güçlendiriyor. Tonka fasulyesi ve vanilyanın odunsu, amber notaları, safranın koyu tonlarını yumuşatarak ilgi çekici ve beklenmedik bir uyum yaratıyor.

İtalyan ustalığının ifadesi

Tarihi, zanaatkârlığı ve kültürü harmanlayan “kırmızı altın”ın kutlaması Acqua di Parma Zafferano, İtalyan ustalığının ifadesi, Venedik terrazzo tekniğinin kokuya uyarlanmış tercümesi. Yüzyıllar boyunca Doğu ile Batı’yı birleştiren baharat yolunun geçit noktası, buluşma ve ticaret merkezi Venedik, sanat ve kültürün, insan yaratıcılığı ve uzaktaki işaretlerin açık bir şekilde yeniden yorumlanmasıyla oluşan meraka yönelik heyecan sayesinde yeşerdiği şehir. Kökleri Venedik geleneği üzerine kurulu terrazzo, sofistike ağırbaşlılığın, rafine lüksün ve çekingen güzelliğin mükemmel bir metaforu. Safran, narenciye, üfleme cam, mermer ve altın varağın değerini bilen, onları bir sanat eseri yaratmak üzere işleyen ustaların becerisiyle bir araya geldiği bütünsel yaklaşım. Zamanla ortaya çıkan mükemmel bir deneyim. Yalnızca tarihini bilenlerin tam anlamıyla takdir edip anlayabileceği özel ve değerli şaheserler.

İlgili Makaleler