Ameliyatsız Burun Estetiği

Ameliyat genel anlamda insanlara korkutucu gelebilen bir kavram olmakla birlikte, kalıcı bir görünüm elde edilmesinin tek yoludur. Burun estetiği olarak bilinen rhinoplasty ile arzu edilen sonuçlara kesin olarak ulaşmak mümkün. Ancak, ameliyat olmadan, burnunun şeklini düzeltmek isteyenler için kullanılan en iyi alternatiflerden biri, ameliyatsız burun estetiği yani liquid rhinoplasty’dir. Bu uygulama, burun estetiğinden çekinen bazı hastaların küçük değişikliklerle burun şekillerini düzeltmeleri olarak da adlandırılabilir.
 
BURUN DOLGUSU YANİ LIQUID RHINOPLASTY NEDİR?
Burunda küçük çökmeler veya şekil bozuklukları var ise, küçük çıkıntılı bir burna sahipseniz burun dolguları, ameliyatsız burun düzeltme için rahatça tercih edilebilir. Kişinin burnunda istenen görselliği sağlamak için belirlenen özel alanlara dolgu yapılır. Örneğin, burun ucu dolgusu bu işlemlerden bir tanesi. Enjeksiyon yardımıyla burnun istenmeyen çıkıntıları, tümsekleri veya burun ucu düşüklüğü kısa sürede tedavi edilir ve kişi hemen sosyal hayatına geri döner.

TEDAVİ NASIL UYGULANIR?
Acısız ve kesisiz bir işlem olduğu için hastaya anestezi yapılmamaktadır. Doktorunuz hedef bölgeye anestezik krem uygular. Problemli bölgelere dolgu yapılarak mevcut çökme ve yamukluk var ise giderilir. Düzensiz profil ortadan kalkar. Ameliyatsız burun estetiği uygulamasına ek olarak burun ucunu aşağıya çeken kaslara toksin uygulaması yapmak burun ucu kaldırılmasına ek katkı sağlamaktadır. Uygun olgularda dolgu ve toksin uygulamasını kombine etmek daha iyi sonuç almamıza yardımcı olur.
 

BURUN DOLGUSUNUN AVANTAJLARI NEDİR?
Ameliyatsız İşlem: Operasyon gerektirmeyen bir işlem olduğundan ameliyatın yarattığı riskler yoktur. İyileşme süreci gerektirmez, günlük yaşama kolay ve hızlıca geri dönülebilir.

Kısa İşlem Süresi: Dolgu işlemi ile genellikle tek seansla burundaki problemler ortadan kaldırılır. Bu sayede kısa sürede burun ile ilgili yaşanan tatminsizlik de ortadan kalkmış olur.
 
Yan Etkisiz İşlem: Enjeksiyon işlemi için tüm dünyada en yaygın olarak kullanılan ve en güvenilir olanı hyaluronik asit türevleridir. Eridikten sonra cildinize zarar vermez ve eridikten sonra tekrar yaptırılmasında bir sakınca olmaz. Yüz dolgusu uygulamalarının tüm olası yan etkileri burun dolgusu için de geçerlidir. Burada bilinmesi gereken önemli husus, tecrübeli ellerde ve uygun şekilde kullanıldığında, komplikasyon oranının yok denecek kadar düşük oranlarda olduğudur.

 

Değiştirilebilir Sonuçlar: Ameliyatsız burun estetiğinden sonra isteğe bağlı olarak burun eski haline geri döndürülebilir. Burun dolguları 18 aya varan kalıcılık süresine sahiptir.
 
Doğal ve Güzel Sonuçlar: Ameliyatsız burun estetiği ile varsa burun ucu düşüklüğünü düzeltmek, kemer görüntüsünü ortadan kaldırmak, varsa asimetri problemlerini çözmek kısacası burnu şekillendirmek mümkündür. Burada burun estetiği ameliyatına göre yapılabilecek değişikliklerin sınırlı olduğu unutulmamalıdır. Burnunuzun büyüklüğünden şikâyetçiyseniz, cerrahi olmayan uygulamalar yeterli gelmeyebilir.


 
VANITY ESTETİK İLE TANIŞIN

Ulaşılabilir lüks seviyesinde hizmet vermeyi hedefleyen Vanity Estetik, uluslararası sertifikalı, alanında uzman 7 doktoru ile üst düzey hasta memnuniyeti taahhüt etmektedir. Koronavirüs pandemisinin en başından itibaren aldıkları önlemler sayesinde de uluslararası sağlık akreditasyon şirketi olan Temos tarafından Türkiye’de ve dünyada Covid-19 Güvenilirlik Sertifikası’na layık görülen ilk ‘’estetik hastanesi’’ dir.

Estetik operasyonlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitesi, sosyal medya ve 0850 441 54 44 no’lu iletişim numarasından Vanity Estetik’e ulaşabilirsiniz.”

 
 

İlgili Makaleler