Angelina Jolie’den Güzellik Sırları

Hollywood’un en saygı duyulan yıldızlarından Angelina Jolie aynı zamanda bir güzellik ikonu. Bu yıl 47 yaşına girecek yıldızdan öğrendiğimiz beş güzellik sırrını paylaşıyoruz. 

İç Güzellik Her Şeyden Daha Önemli 
Geçen sene verdiği bir röportajında,” Çocuklarıma her zaman zihinlerini doğru şekilde geliştirmelerini öğütlüyorum, her zaman güzel bir elbise giyebilirsin ama her zaman güzel bir zihne sahip olamazsın. Zekanın, sağduyunun ve empatinin yerini hiçbir şey alamaz,” diyen yıldız, bu tavsiyeyi çocuklarına vermiş olsa da biz kendimize uygulamakta bir sakınca görmüyoruz. 

Kimsenin Beklentilerine Göre Yaşamak Zorunda Değilsin 
Hollywood’un ve dünyanın sahip olduğu güzellik standartlarını hepimiz ezbere biliyoruz. 2010 yılında Angelina Jolie, Daily Mail’e toplumun düşündüğünün aksine estetik bir operasyon geçirmediği ve geçirmeyi de düşünmediğini söylemişti. 
“Estetik operasyon geçirmedim ve geçireceğimi de sanmıyorum. Eğer insanlar estetik operasyonlar geçiriyorsa bu onların kararı, beni ilgilendirmez. Herkes kendi bedeninde nasıl mutlu hissedecekse ona göre davranmalı.” 

Cildinizi Her Yaşta Önemseyin
Jolie’nin bir diğer önerisi de cilt bakımı yapmak için belli bir yaşa gelmeyi beklememek. 13 yaşında bile olsanız, güneş kremine, cilt tipinize uygun bir nemlendiriciye ihtiyacınız var. 

SPF Önemli 
Makyaj yapıyor olun ya da olmayın, güneş koruyucusu olmazsa olmaz. Cildinizin yaşlanmasını ve leke oluşumunu engellemenin yanı sıra güneşin zararlı etkilerini en aza indirmeyi sağlayan SPF içerikli ürünler vazgeçilmeziniz olmalı. 

Sizin için Güzel 
Güzellik konusunda kendinize özgü bir tanımınız olsun. Kendi güzellik algınız, sizin için önemli olan tek kriterdir. Bu konuda çevrenizdeki insanlar ne düşünürse ve size ne söylerse söylesin, kendinizi rahat hissediyorsanız içinde olduğunuz çizgiden çıkmanıza hiç gerek yok .

İlgili Makaleler