Aslan Burcu Özellikleri Nelerdir?

23 Temmuz – 23 Ağustos

Genel özellikleri: dramatik ve hislerini rol yaparak tarif eden, idealist, gururlu, yaratıcı ve hırslı, romantik, cömert, Kendine güvenen, iyimser, diktatör ruhlu, gösterişi seven, kendini geç tanıyan, çocuksu davranışları olan ve zaman zaman zorbalığa varan, kendiyle övünmeyi seven, kibirli, abartma eğilimli. 

Element: Ateş

Gezegen: Güneş

Ait olduğu ev: Beşinci ev

Karşıt burcu: Kova

Gün: Pazar

Uğurlu sayısı: 1, 4

Renkleri: Koyu sarı, dore, turuncu

Taşları: Sarı pırlanta, sarı safir



Aslan Burcu Genel Özellikleri

Canlılık, neşe, dramatik tavırlar, saklanan dertler dendiğinde akla ilk gelmesi gereken burç Aslandır. Güneş’ten büyük güç alan Aslan burçları çok canlı, neşeli, esprili insanlar olmanın yanında aynı zamanda çok çabuk etki altında kalan ve çabuk depresifleşen kişilerdir. Hatta bazen kahkahayla gülüp ardından bir anda ağlamaya başlayabilirler çünkü genellikle pek çok olaydan kötü etkilenir ve bunları içselleştirirler. Aslan burçları aynı zamanda zodyaktaki en dirençli burçlardandır ancak genelde çevrelerindekiler onları güçsüz ve çaresiz, korunmaya muhtaç kişiler olarak düşünürler zira sorunlarını öyle bir sunuş biçimleri vardır ki, dünyanın tüm dertleri onların etrafında gelişiyormuş gibi hissettirir. Bu da onların müthiş rol yapabilme yeteneğinden kaynaklanır ancak bu rol onların doğalıdır yani bilerek bunu yapmazlar fakat bilerek yaparlarsa da gerçekten ayırt etmek oldukça zor olur. Bu nedenle çevrelerinde güvenilmez olarak da tanımlanırlar.

Aslan burcu aynı zamanda aşk burcudur. Beşinci ev aşkı temsil eder ve bu evin yöneticisi de Güneş ve temsil ettiği Aslan burcudur. Aslan burçları çok hızlı ve derin aşık olurlar bu nedenle aşağı yukarı hayatlarında aşk olmayan dönem yoktur. Doğal flörtöz olmalarından dolayı hayranları vardır ve eğlenceli ortamlarda ışık saçarak, etrafa keskin bakışlar ve gülücükler dağıtarak tüm ilgiyi üzerlerine çekerler. Ayrıca çok ateşli ve hırslı sevgililerdir, yönetim gücünü ilişkileri üzerinde de gösterirler ve istedikleri tepkileri alamazlarsa moralleri bozulur.

Her yenilgi aslan burcu için bir üzüntü kaynağıdır ve hızlı toparlanamaz çünkü çok hırslıdır ve egosu kuvvetlidir. Sarsıldığı zaman derinden sarsılır. Kendilerine olan yüksek güvenlerinden dolayı her şeyi bilen ya da en azından her konuda yorum yapan bir yaradılışları vardır bu nedenle zaman zaman kötü yanılgılara düşerler. Aslan burcunun hayatındaki en kötü şeylerden biri bu kendine güvenle çıkılan yollar ve geçmişten gelen sorunlarını temizlemeden başladıkları işlerdir. Genellikle hatalarından ders almazlar ve bu hataları tekrar tekrar yaparlar. Kendilerine güvenleri gözlerini kör etmiştir. Ancak öyle içten, öyle yaratıcı ve doğru şekilde cümlelerini kurup, öyle güzel anlatırlar ki hatalarını hemen affettirirler. Bu da Aslan burcunun en güzel yanlarından biridir.

Sıcak, samimi ve cömert olan Aslan burcu insanı aynı zamanda çevresindekiler için de bir neşe kaynağıdır. İletişim yönü kuvvetli olduğundan çok hızlı şekilde pek çok kişiyi etrafına toplayıp onları saatlerce güldürebilir. Bulunduğu ortamda öncü olmak istediği için bu onu sıkmaz bilakis mutlu eder. Zevkli davetler vermeyi, sanatsal ortamlarda performans sergilemeyi seven aslan burçları genellikle ekrana da çok yakışırlar.

Aslan burcuna dair okuyabileceğiniz diğer yazılarımızı keşfetmeyi unutmayın!

Aslan Burcu Erkeğine Dair Bilmeniz Gereken Her Şey
Aslan Burcu Kadınına Dair Bilmeniz Gereken Her Şey

Yazı: Nurçin Biran
Kapak Tasarımı: Birce Erol

İlgili Makaleler