Begüm Khan Bu Kez Guerlain için Tasarladı

Guerlain, Le Flacon aux Abeilles‘yi özgün ve zarif bir şekilde yeniden tasarlaması için Begüm Khan markası ile iş birliği yaptı. Tasarımcı, Guerlain’nin karakteristik çizgisini korurken özgün oryantal dokunuşuyla parfüm şişesini yeniden tasarladı. 

Bitkiler ve hayvanlardan ilham alan Begüm Han’ın tasarımında parfüm şişesinin ortasına yerleştirdiği arı ve çevresindeki orkideler Fransız sanatıyla Türk sanatının karışımını yansıtarak Doğu ve Batı’yı birleştiriyor. 

“Evrenime özgü tuhaf mucize ve eksantrik zarafeti Maison Guerlain’in amblemi Flacon aux Abeilles’e iş birliğimiz çerçevesinde bir araya getirdiğim için hem gururlu hem de oldukça mutluyum.” – Begüm Han 

1853’ten beri tamamen Pochet du Courval cam işlerinde tasarlanan Bee Flask’ın şişesi, Begüm Han’ın elinde yeniden keşfedildi. El yapımı 6.500 taşla bezenmiş 24 ayar altın kaplama setin “yerli zanaatkarların bilgi birikimi ve tutkusuyla hayat bulduğu” şehir olan İstanbul’da üretildi. Bu yaratım ve tasarım süreci, toplamda 50 saatten fazla sürdü. 

İlgili Makaleler